Dit zijn de denimtrends voor komende lente

getty
Kun jij net als ons ook maar geen genoeg krijgen van jeans? Deze geliefde basic voor mensen van iedere leeftijd, geslacht of levensstijl kun je eigenlijk elk seizoen dragen, maar voor aanstaande lente zijn er wel een aantal nieuwe trends. Wij sommen ze voor je op.

1. Kaarsrecht

nina.be

Een kaarsrechte jeans, die ook nog een béétje te kort is, zagen we heel wat voorbij komen op straat tijdens de afgelopen modeweken. Een donkere wassing contrasteert mooi met lichte kleuren in de lente/zomer, een lichte wassing komt dan weer mooi uit met felle kleuren.

Weekday
, € 40, online en in de winkels te koop.
COS, € 69, online en in de winkels te koop.

2. Patches en andere details

nina.be

Dankzij Gucci zijn kleurrijke patches en borduursels op jeansbroeken en jasjes al een tijdje hip, en daar lijkt nog niet meteen verandering in te komen. Vogels, bloemen en slangen, alles kan en mag.

Maje
, € 195, via debijenkorf.be.
Zara, € 49,95, online en in de winkels te koop.
Sandro, € 265, online en in de winkels te koop.

3. Denim jurkjes en rokjes

nina.be

Gaat het over jeans, dan denk je al snel aan broeken en jasjes. Komende lente zijn echter ook rokjes en jurkjes uit denim hip, want het mag gerust allemaal ook wel wat vrouwelijker zijn. Qua snit is vooral de a-lijn erg populair en laat die pasvorm nu eens ieder figuur flatteren. Van een win-win situatie gesproken.

mbyM, € 99,99, o.a. online te koop.
Levi's, € 79,95, online en in de winkels te koop.
JBC, € 49,90, online en in de winkels te koop.

Schoenen uit jeans

nina.be

Dat de jaren negentig terug zijn, hoeven we jullie vast niet meer te vertellen. Eén van de trends uit dat tijdperk, denim schoenen, maken nu weer een comeback. Combineer met klassieke items zoals een trenchcoat, kasjmieren trui en wit overhemd om een ietwat fout effect te vermijden.

What For, € 135, o.a. online te koop.
Guess, € 125, online en in de winkels te koop.
Chiara Ferragni, € 250, via debijenkorf.be