Dit is de eerste trailer van de documentaire over Dries Van Noten (+ hier scoor je tickets voor de première)

ap
We schreven eerder al over de documentaire die op de carrière van de Belgische modeontwerper Dries Van Noten focust. De film gaat nu bijna in première en om het publiek al warm te maken is de eerste trailer voor de film nu vrijgegeven.

Tot een paar maanden geleden was nog niets geweten over de documentaire, hoewel de film al een tijdje volledig ingeblikt. Nu is de promotiemachine voor de film van de Duitse Reiner Holzemer in gang geschoten en dat werd tijd ook. De docu draait voornamelijk rond de 25-jarige carrière van de meest succesvolle ontwerper uit ons land. Maar daarnaast belooft het ook een inkijkje te geven in het privéleven van Dries. Zo zijn er onder andere beelden gemaakt bij hem thuis. Een aantal bekende modefiguren zoals Iris Apfel en Suzy Menkes worden ook kort geïnterviewd over de ontwerpen.

"Het was niet makkelijk om Dries te overtuigen om zijn passies en persoonlijke omgeving te delen met de wereld. Ik heb hem uiteindelijk een jaar lang gevolgd, om zo dicht mogelijk tot bij hem te komen," vertelde Holzemer aan Variety.

De film gaat op 31 maart in première in de Brusselse Bozar en zowel Dries als de regisseur zullen daarbij aanwezig zijn. Voor amper € 10 euro kan ook jij daarbij zijn. Hier kun je een ticket kopen.