Diane Von Furstenberg doet bont in de ban

BELGA
Grote modehuizen kondigden het eerder al aan: Gucci, Versace, Michael Kors en Burberry werken niet langer met bont in hun collecties. Een beslissing die heel wat druk legt op andere ontwerpers. Nu laat ook ontwerpster Diane Von Furstenberg (71) weten dat ze niet langer met bont zal werken. 

"Ik ben erg enthousiast over de manier waarop technologie het mogelijk maakt om ons geweldig te voelen zonder bont", reageerde Von Furstenberg. "Het is hoog tijd dat we deze verandering doorvoeren en onze verantwoordelijkheid opnemen om zeker te zijn dat er geen dieren meer gedood worden voor de mode-industrie", laat Sandra Campos, chief executive officer van het merk weten. 

Het merk wil vanaf nu alleen nog werken met duurzame en ecologisch verantwoorde materialen. Ze willen hun klanten innovatieve en exclusieve alternatieven aanbieden. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • wim rooyakkers

    Ga dat eens verkondigen in Alaska.