Ga naar de mobiele website
^ Top

Deze vijf kapsels doorstaan alle weersomstandigheden

Thinkstock
Regen, wind en vochtigheid vormen een regelrechte aanslag op je haar. Het is dan ook niet abnormaal dat je in ons land vaak met een uitgezakt kapsel op het werk - of erger: op een date! - verschijnt. Gelukkig bestaan er ook kapsels die wel kunnen opboksen tegen de grillen van Moeder Natuur. Wij zetten de vijf mooiste op een rij.

Optie 1: de Heidi-vlecht
"De perfecte oplossing tegen die platte lokken op je hoofd zijn ongetwijfeld vlechten", zegt celebritykapper Sasha Quarles. "Ze houden stand bij vochtigheid, regen en wind, en ze zijn geschikt voor elke haartextuur."

De Heidi-vlechten à la Kirsten Dunst zijn zeker een goede optie, want die beschermen je hele hoofd. Hoe je zelf zo'n vlecht maakt die je als haarband gebruikt, ontdek je hier.

Optie 2: de hoge knot
Een vochtige dag staat meestal gelijk aan een 'bad hair day', maar met een losse knot hoeft dat niet zo te zijn.

Quarles legt uit hoe het moet: "Bind je (droge) haar met een elastiekje samen in een hoge paardenstaart. Voeg volume toe door de lokken van je staart naar boven te borstelen. Daarna draai je de staart rond het elastiekje en maak je de uiteinden vast met speldjes."

Jennifer Lopez is alvast een grote fan en kiest voor een zeer strakke look. Wie het echter niet ziet zitten om zijn haren zo strak naar achteren te trekken, kan een haarband gebruiken om het kapsel ook vooraan te beschermen tegen regen en wind.

Optie 1: Heidi-vlechten à la Kirsten Dunst
Getty Optie 1: Heidi-vlechten à la Kirsten Dunst
Optie 2: een hoge knot zoals J.Lo
ap Optie 2: een hoge knot zoals J.Lo

Optie 3: de zijdelingse vlecht
Zo'n vlecht is misschien niet echt bestand tegen de regen, maar kan wel makkelijk terug in model gebracht worden. Een spiegel of kam heb je er zelfs niet voor nodig.

Stylist Yanni Boyiatzis bevestigt: "Je moet gewoon je lokken over één schouder leggen, vlechten en vastmaken met een elastiekje."

Dat het geen kwaad kan als er wat (of veel) plukken haar uit je vlecht komen, bewijst de versie van Blake Lively.

Optie 4: het lage, zijdelingse knotje
Net als de zijdelingse vlecht, is ook het zijdelingse knotje makkelijk te herstellen. Je kan je lokken gewoon rond het elastiekje draaien, net zoals bij de hoge knot.

Voor wie het wat meer mag zijn, kan ook kiezen voor een gevlochten knotje à la Charlize Theron. "Maak eerst een zijstreep, leg al je lokken naar één kant en begin gewoon te vlechten", vertelt Boyiatzis. "Daarna draai je de vlecht rond zichzelf in een knotje, tegen je hoofd. Werk af met speldjes en pinnetjes om het kapsel vast te houden."

Optie 5: de achteruitgetrokken pony
Voor vrouwen met een pony is regen een echte nachmerrie, want zo'n natte froufrou komt plat op je voorhoofd te liggen.

Als je weet dat het gaat regenen, is het dan ook een goed idee om je pony strak naar achteren te trekken. Als je pony niet lang genoeg is om de staart te bereiken, zoals die van Olivia Wilde, kan je gebruik maken van een lichte gel. Vergeet die niet mee te nemen in je handtas, om eventueel opnieuw aan te brengen.

Het is ook een goed idee om deze look te combineren met een wilde paardenstaart, want dat zorgt voor een casual en zorgeloos effect. Als je zelf geen krullend haar hebt, kan je weer je lokken naar boven borstelen.

Optie 3: een zijdelingse vlecht, net zoals Blake Lively
Getty Optie 3: een zijdelingse vlecht, net zoals Blake Lively
Optie 4: een laag knotje à la Charlize Theron
Getty Optie 4: een laag knotje à la Charlize Theron
Optie 5: de strakke paardenstaart van Olivia Wilde
Getty Optie 5: de strakke paardenstaart van Olivia Wilde
Meer over


Meld een bug