Deze kledingitems kun je als vrouw op de mannenafdeling shoppen

Denham
Er zijn heel wat voordelen verbonden aan als vrouw op de mannenafdeling van kledingwinkels shoppen. Je zal amper andere dames in dezelfde outfit spotten, de kleren zijn er vaak goedkoper en van lelijke afdrukken en glitterprints heb je ook al geen last. Deze 5 mannen-items kun je prima scoren voor jezelf.

Truien
Zowel wollen en kasjmieren truien als sweaters en hoodies moet je nooit meer op de damesafdeling scoren. In een kleine mannenmaat vallen die nét oversized genoeg om je lijf en doorgaans is er een stuk meer keuze qua kleuren en materialen op de herenafdeling. Let wel: het is mooier als de schouders van truien niet stug rechtop staan maar soepel naar beneden vallen. 

nina.be

1. Merino wollen trui Uniqlo,  € 34,90, online en in de winkels te koop.
2. Sweater Six Edges, € 125, o.a. online te koop.
3. Hoody Stüssy, € 99, o.a. online te koop.

Sneakers
Sneakerheads weten het al: het aanbod trainers voor mannen is véél uitgebreider dan dat voor vrouwen. Gelukkig zijn er ook heren met kleine voeten, waardoor je als vrouw net zo goed een paar sportschoenen bedoeld voor mannen kunt kopen. Tenzij je over een maatje 35 of 36 beschikt, maar dan kun je weer terecht op de kinderafdeling waar de sneakers sowieso een stuk goedkoper zijn.

nina.be

1. Armistice,  € 179, o.a. te koop bij Reservoir Shop in Brussel en West End in Antwerpen.
2. Veja, € 120, o.a. online te koop.
3. Nike, € 139,95, o.a. te koop bij Avenue.

Hemden
Het overhemd is een klassieker die mannen al decennialang in hun garderobe hebben hangen, maar dat ook vrouwen uiteraard kunnen dragen tegenwoordig. De ideale pasvorm is een klein beetje oversized, voor extra comfort en een relaxte uitstraling. Dus waarom niet gewoon een hemd op de mannenafdeling scoren? Daar is het aanbod tien keer groter en mannenhemden zijn meestal ook iets dikker van stof, waardoor ze nog eens langer meegaan ook. 

nina.be

1. River Island, € 25, online en in de winkels te koop.
2. Gant, € 150, via De Bijenkorf.
3. COS, € 69, online en in de winkels te koop.

Jeansjasjes
Heel wat merken brengen nu jeansjasjes uit die eruitzien alsof je ze uit de kast van je partner gestolen hebt. Wie ze ook daadwerkelijk op de herenafdeling koopt, vermijdt meteen dat alle vriendinnen hetzelfde jasje dragen.

nina.be

1. Denham, € 189,95, online en in de winkel te koop.
2. Levi's, € 129,95, online en in de winkels te koop.
3. Lee, € 119,95, via Zalando.