Ga naar de mobiele website
^ Top

Deze 'hete broek' helpt extra vet verbranden

Meer sporten, gezonder eten en (hopelijk) wat kilo's verliezen: het is het doel van meer dan de helft van de vrouwen. Gemakkelijk is dat niet altijd... en nu is er speciale sportkledij die je kan helpen om je doel te behalen door extra vet te verbranden en zo zelfs cellulitis (deels) weg te werken. Vorig jaar berichtten we al over de hotpants, nu zijn er ook langere broeken op de markt. Handig voor in de winter, dus. Ondertussen zijn Lady Gaga en de zusjes Middleton al overstag gegaan.

De 'hete broeken' maken gebruik van Celu-Lite technologie, wat betekent dat de broek het zweetproces versterkt en zo je sportsessie effectiever maakt "zonder iets je veranderen".

Al is die laatste belofte wel relatief: de broek is een extraatje voor vrouwen die relatief gezond eten en al regelmatig bewegen. Door de broek te dragen zonder werkelijk iets te veranderen, dus enkel in het dagelijkse leven, zal het effect eerder beperkt zijn.

Verschillende producten
Zaggora bracht vorig jaar al een eerste product op de markt: de originele Hotpants is een strakke short die tot net boven de knie komt, zoals een wielrennersbroekje. Het was meteen een schot in de roos, tijdens de eerste vijf maanden werden er meer dan 275.000 verkocht.

Gisteren werden enkele varianten op de markt gebracht: een kniebroek (Capri Flares) en een lange broek (Flares), en een nieuwe 'nude' versie van de Hotpants om gemakkelijker te dragen onder je gewone broek of rok. Prijzen starten aan 50 euro, de duurste broek kost 78 euro.

Werkt het echt?
Niet echt goedkoop dus, en daarbij komt nog de vraag: werkt het ook echt? Uit een eigen test bij 500 vrouwen bleek dat 95 procent van de vrouwen een vijftal kilo's en enkele centimeters verloren door het dragen van de broek over een periode van twee weken.

Zaggora benadrukt dat iedereen verschillend is, en dat de resultaten dus verschillend kunnen zijn van bovenstaande.

Een goede indekking, want de resultaten werpen toch een aantal vragen op: wat gebeurt er na twee weken: Is er dan nog effect of niet? Werkt het beter bij vrouwen met overgewicht of kunnen ook slanke vrouwen ervan profiteren?

Zaggora maakt zich niet te veel zorgen, en daagt iedereen uit tot 'de twee weken-test'. Getuigenissen van ambassadeurs en fans vallen te lezen op de Facebook-pagina of de Twitter-pagina.

Vrouwtje helpen
De broek werd ontworpen door Malcolm Bell, die zijn vrouw Dessi zag worstelen om een paar kilo's af te vallen. Het kostte maanden aan onderzoek en ontwikkeling, voor een product werd gevonden dat maakte dat de inspanningen van Dessi beloond werden. Met de broek verloor ze 'twee jeansmaten' in twee weken, door de broek drie keer per week te dragen tijdens haar sportsessies. Na Dessi probeerden ook haar zus en moeder de broek met gelijkaardige resultaten: enkele maten kwijt in amper twee weken.

"De respons is overweldigend en wij zijn echt blij dat we een product kunnen voorstellen dat echt werkt en waar vrouwen dol op zijn", aldus Malcolm Bell aan de Daily Mail. (edp)

Voor meer info klik hier.

Meer over


Meld een bug