Deze foute 90s make-uptrend is helemaal terug (en zo draag je het zelf)

AFP
Van een overdaad aan oogpotlood tot vijf lagen mascara: in het middelbaar waren we lang niet de beautyqueens die we nu zijn. Maar alle trends komen ooit terug, en dus ook onze foute make-upkeuzes uit de jaren 90. Zoals de witte eyeliner bijvoorbeeld.

Je kent 'm nog wel, die witte streep die je vroeger altijd op je waterlijn zette voor een 'wakkere blik', maar in realiteit vooral erg indringend en een tikje eng overkwam. Al mag dat nu dus gewoon. Want als Willow Smith het doet (ja, de dochter van), dan mag je er zeker van zijn dat het binnen de kortste keren trendy wordt. Niet meer de witte krijtstreep op de onderste wipperrand van vroeger. Wél: een grafische eyeliner die je baas dan wel de wenkbrauwen doet fronsen, maar er ook vooral kunstig en hip uitziet.

Mag het wat minder opvallend? Dan kan je een klein beetje wit oogpotlood aanbrengen in de binnenste ooghoek voor een open blik, óf je kan het potlood als basis gebruiken over het hele ooglid. Dat zorgt ervoor dat oogshaduwkleuren nog beter zullen uitkomen, én ze blijven langer zitten. Win-win!

Shoppen doe je bij een luxemerk als Dior voor € 24,90 of meer budgetvriendelijk bij Essence vanaf € 1,79.

Photo News
AFP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Regine De Brouwer

  oooch ..lelijk zeg ... doe eens gewoon hee

 • Shakira moessa

  Vréselijk

 • Thierry Vansweevelt

  Euh... nee... dank u...

 • Jos Swaenen

  Haal aub dat ding uit uwe neus en je zal er stukken beter uitzien.