Deze draagbare trends moet je onthouden van de modeweek in Londen

Victoria Beckham, Christopher Kane en Charlotte Knowles.
afp, Photo News Victoria Beckham, Christopher Kane en Charlotte Knowles.
De fashion week in Londen zit erop, hierna volgen nog Milaan en Parijs. Na afloop van elke modeweek maken we een overzichtje van de trends waarvan wij voorspellen dat ze volgend voorjaar ook de rekken van de grote ketens zullen halen. Het overzicht na New York Fashion Week kun je hier herlezen. 

1. De ruit

Het is geen wereldschokkende of nieuwe trend, maar wel eentje die blijkbaar niet te vermijden valt komende lente en zomer. Ruiten waren op de catwalk in Londen aanwezig in alle kleuren en maten, door en boven elkaar gedragen of net in combinatie met wat rustigere effen items.

Victoria Beckham, Charlotte Knowles en Burberry.
Photo News Victoria Beckham, Charlotte Knowles en Burberry.

2. Ronde schouders

Als schouders vorige seizoenen nog hoekig en uitstekend waren, mag het nu weer zachter. Onder andere bij Ports 1961, Christopher Kane en Kiko Kostadinov zagen we ronde schouders passeren. In het dagelijkse leven combineer je ze het best met een wat smallere broek of rok onderaan om de volledige look in balans te houden. Anders kan het wat clownesk overkomen. 

Ports 1961, Erdem en Christopher Kane.
AFP en Photo News Ports 1961, Erdem en Christopher Kane.

3. Veertjes

Veren, meestal onderaan rokken of jurken maar soms ook aan accessoires en schouders, werden zowel in New York als in Londen veel gebruikt om iets extra toe te voegen aan ontwerpen. Van wat voor vogels die veren komen is helaas onduidelijk, we kunnen alleen maar hopen dat ze nep zijn. 

David Koma, Mark Fast en Burberry.
Bruno Press, AFP en Photo News. David Koma, Mark Fast en Burberry.

4. Prints op prints op prints

Komend modeseizoen draait volledig rond spelen met prints. Bij Ports 1961 werden bloemen met zebraprint gecombineerd, Burberry koos voor een meer grafische aanpak waar ruiten met strepen werden afgewisseld en bij Preen en Erdem werden verschillende bloemenprints door elkaar gedragen. 

House of Holland, Burberry en Erdem.
Bruno Press, Photo News House of Holland, Burberry en Erdem.

5. Doorzichtig

Verschillende merken als House of Holland, Ashish en Emilia Wickstead stuurden modellen de catwalk op in doorzichtige stoffen. Nu raden we je niet direct aan om in zo’n doorzichtige look naar het werk te gaan, maar door bijvoorbeeld een doorzichtig hemd met een T-shirt te combineren, maak je het draagbaar. 

Ashish, House of Holland en Simone Rocha.
Photo News Ashish, House of Holland en Simone Rocha.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.