Deze celebs zaten front row: wat je wil weten over de Raf Simons show

afp
Raf Simons, landgenoot en een van de meest geprezen modeontwerpers ter wereld, heeft vandaag de lente/zomer 2018 collectie voor zijn gelijknamige mannenmerk voorgesteld in New York. Wij sommen alles op wat je moet weten om helemaal mee te zijn.

De locatie
De show vond plaats in een typische Chinese nachtmarkt onder een brug in Chinatown, een wijk in New York. Een verwijzing naar de film Blade Runner, die meteen ook de grootste inspiratie vormde voor deze collectie. Al was het voor Simons ook een verwijzing naar zijn vroegere shows die vaak het gevoel opriepen van een drukke nachtclub of andere plekken waardoor hij zich had laten inspireren.

getty

De gastenlijst
Uiteraard tekenden alle belangrijke mensen uit de mode-industrie present, maar er waren ook heel wat bekende gezichten aanwezig. Denk maar aan Julianne Moore, Jake Gyllenhaal, Ashton Sanders en A$AP Rocky. Die laatste bracht onlangs nog het nummer 'RAF' uit als ode aan de ontwerper. 

Acteur Jake Gyllenhaal
getty Acteur Jake Gyllenhaal
Rapper A$AP Rocky
getty Rapper A$AP Rocky
Actrice Julianne Moore samen met Raf Simons
afp Actrice Julianne Moore samen met Raf Simons
Ontwerper Marc Jacobs en Belgisch model Hanne Gaby Odiele.
getty Ontwerper Marc Jacobs en Belgisch model Hanne Gaby Odiele.

De collectie
De kleren waren overduidelijk geïnspireerd op het moment waarin Harrison Fords personage in de film Blade Runner Chinees eten verorberd in de regen. Alle modellen droegen een paraplu en een trenchcoat, in alle mogelijke verschillende vormen en materialen weliswaar.

Simons werkte voor deze collectie verder opnieuw samen de iconische kunstenaar Peter Saville, waar hij eerder al verschillende keren een samenwerking mee aanging. Kunst en mode mogen dan nu wel vaker gecombineerd worden, de Belgische ontwerper is er een pionier in.

getty
getty
getty
getty
getty
getty
getty

De accessoires
Raf Simons zet zijn samenwerking met Eastpak minstens nog een seizoen verder. Zo spotten we op de catwalk onder andere nektasjes en visserhoedjes. Om in het thema van de regen te blijven, droegen de meeste modellen regenlaarzen, al droegen een aantal jongens ook sneakers van Simons nieuwste samenwerking met Adidas. Daarnaast werd ook de bekende badslipper van Adidas in een nieuw ruitenjasje gestoken. 

getty
getty
getty
afp

Wil je meer te weten komen over hoe Raf Simons uitgroeide tot een internationaal mode-icoon? Lees nu in onze Pluszone, exclusief voor abonnees, deel 1 en deel 2 van Sven Swinnens reportage over het sprookje van Raf Simons. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!