Deze Belgische kat met de mooiste vacht ooit krijgt een manager

Zelf heeft hij er geen flauw benul van, maar Thor is de eerste Belgische kat met een eigen manager. Omdat de Bengaal 150.000 volgers heeft op Instagram en Facebook, willen bedrijven hem maar wat graag gebruiken in hun reclame. "Per publicitaire post op de sociale media zal Thors baasje 250 à 500 euro rijker worden", klinkt het.

"Het begon allemaal met een account voor familie en vrienden, ik zette de foto's van Thor voor de lol online", vertelt het baasje Rani Cucicov die Thor The Bengal op social media introduceerde. Het beestje is zo populair vanwege zijn bijzondere vacht met stoer luipaardmotief. De kat is een kruising tussen een Bengaalse kat en een normale huiskat. "Toen de Amerikaanse site Bored Panda ons huisdier oppikte, werd Thor een echte virale hit. Nu zet ik elke dag een foto online."

Geen ervaring
Er zijn aardig wat bedrijven die Thor met zijn 150.000 volgers maar wat graag willen inhuren om reclame te maken voor hun product. Daarom besloot de 21-jarige studente rechten samen te werken met professionals om een centje te verdienen aan haar kat. "Omdat ik totaal geen ervaring heb met die sector, ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat dit in handen kon nemen. Zo ben ik uitgekomen bij The Kube in Antwerpen. Zij vertegenwoordigen al enkele tientallen 'digital influencers', mensen die op sociale media bepaalde merken vertegenwoordigen en daar geld voor krijgen. Toen ik hen contacteerde met de vraag of ze hetzelfde voor mijn kat wilden doen, dachten ze eerst dat ik een mopje maakte. Maar al snel zagen ze er het potentieel van in."

Eerste job
En nu zit Thor bij hetzelfde managementbureau als Astrid 'Bryan' Coppens en Murielle Scherre. Deze maand nog zal hij zijn eerste professionele shoot doen. "Veel kan ik er nog niet over zeggen", zegt Inge Olesen van The Kube. "Wat vaststaat, is dat Thor dit jaar de ambassadeur wordt van een sensibiliseringscampagne. Maar allicht volgen er ook nog andere opdrachten."

Of dat ook iets opbrengt? "We moeten nog zien hoe Thor precies verloond zal worden, het is ook voor ons nog heel nieuw allemaal", zegt Olesen. "Maar een digital influencer mag in België momenteel rekenen op 250 tot 500 euro per post op de sociale media."