Deze bekende Amerikaanse sneakerwinkel komt naar ons land

unsplash
Kun jij ook maar genoeg krijgen van hippe sneakers? Dan hebben we goed nieuws. De Amerikaanse sneakerketen The Athlete's Foot komt binnenkort namelijk naar ons land, dat schrijft de vakwebsite RetailDetail. Naast de laatste nieuwe sneakers vind je er ook modesportkleding en accessoires. De keten is al in 26 landen actief en hoopt binnen de 5 jaar meer dan dertig winkels te openen in België.

Sneakers zijn de laatste tijd populairder dan ooit. Logisch ook, want je kunt ze met zowat alles combineren en ze zitten uiteraard ook nog eens heerlijk. Waarom nog afzien in oncomfortabel schoeisel dus? The Athlete's Foot speelt handig in op die trend en verkoopt zowel exclusieve als meer standaard modellen. Tot nog toe moesten wij Belgen ervoor naar één van de 56 (!) verkooppunten in Nederland, maar niet veel langer meer.

"Ik geloof sterk in het potentieel in België", zegt Peter Linskens, die als algemeen directeur de Belgische activiteiten voor The Athlete's Foot leidt aan RetailDetail. "Er is nood aan een modieuze retailer met winkels in heel België, die naast sneakers ook sportmode brengt. In België heeft geen enkele sneakerretailer momenteel winkels over heel het land. Daardoor kunnen merken hun concepten en campagnes niet landelijk uitrollen. Zij zijn vragende partij," aldus Liskens.

The Athlete's Foot hoopt op vijf jaar tijd maar liefst dertig winkels in ons land te openen. Daarnaast komt er ook een Belgische webshop. De sneakerketen werd in 1970 opgericht in de Verenigde Staten.

The Athlete's Foot