Deze 7 virtuele beautytools halen het beste uit jezelf

Shutterstock
Smartphone, smartphone in de hand, wie is de mooiste van het land? Na de jarenlange stilte van ons spiegelbeeld krijgen we eindelijk het verlossende digitale antwoord. Deze beautyapps zijn een aanwinst voor je telefoon (en schoonheidsritueel).

Mirror

Geen angst zo echt als die wanneer je ’s ochtends besluit voor rode lipstick te gaan en er vervolgens achter komt dat je vergat een zakspiegeltje weg te stoppen. Geen paniek: met de Mirror-app heb je altijd een spiegel bij je. Voor de criticasters onder u: de applicatie is wel degelijk anders dan je frontcamera, in die zin dat je met één klik kan inzoomen en bij schemer of donkere ruimtes zelfs een ringlight kan aanzetten. De vervelende reclamepop-ups moet je er wel bij nemen (of bijbetalen). 

Mirror is beschikbaar voor Android en iOS (gratis met in-app aankopen)

Style my hair

Altijd al een andere haarkleur willen proberen, maar bang om vervolgens naar je eigen beteuterde snoet te staren? Het één hoeft niet langer met het andere gepaard te gaan. Dankzij de Style My Hair-app van L’Oréal Professionnel kan je vooraf elke mogelijke haarkleur uitproberen in allerlei varianten. Klassiekers als blond, koper en bruin, maar ook hippe nieuwkomers als bronze, neon of rainbowhair. Kies voor een volledige kleuring, of een ombre, sombre (subtiel ombre) of nonchalante uitgroei. Leuk voor wie twijfelt over haar volgende kapsel, leuker om gewoon eens mee te spelen, maar het állerleukst voor wie haar partner eens goed wil laten schrikken. (#pinkhairdontcare) 

Style My Hair is beschikbaar voor Android en iOS (gratis)

Beautyredactrice Sophie test Style my hair.
NINA Beautyredactrice Sophie test Style my hair.

MakeupAlley

Aan iedereen die al eens verdwaasd tussen de overdaad aan producten in de parfumerie snuffelde: er is hulp op komst. Jouw nieuwe partner in crème: MakeupAlley. Het digitale platform bundelt duizenden reviews van nog meer gebruikers. Bovendien kan je er selecteren op leeftijdscategorie, huidtype of huidprobleem, zodat je alleen recensies te zien krijgt die relevant zijn voor jouw huid. 

MakeupAlley is beschikbaar voor Android en iOS (gratis)

INCI & Clean Beauty

We zijn allemaal steeds meer bezig met wat er nu precies in onze producten zit. Terecht, we willen weten wat we smeren, en daar spelen apps als INCI en Clean Beauty handig op in. De opzet is heel eenvoudig: scan de code of ingrediëntenlijst, en vervolgens krijg je te zien welke ingrediënten er in je crème zitten en of die nu eigenlijk wel zo goed zijn. Interessant? Absoluut. Moet je de apps blindelings vertrouwen? Dat dan weer niet. Zo behaalt eenzelfde product vaak een andere score in de verschillende apps. Bovendien is er geen heldere communicatie over de gebruikte criteria en wordt zelden verwezen naar de concentratie of dosis van de ingrediënten.  Conclusie: leuk om te weten, maar gooi je favoriete crème vooral niet in de vuilnisbak als die er minder goed uit komt. 

INCI is beschikbaar voor Android en iOS (gratis)
Clean Beauty is beschikbaar voor Android en iOS (gratis)

Beautyredactrice Sophie test de Virtual Try-On-tool van Maybelline.
NINA Beautyredactrice Sophie test de Virtual Try-On-tool van Maybelline.

Virtual Try-On

Van smokey eyes tot zwarte lipstick of een contour à la Kim Kardashian: alles kan je tegenwoordig uitproberen dankzij de Virtual Try-On-tool van Maybelline. De app zelf is in ons land (nog) niet beschikbaar, maar via de website van Maybelline kan je wel al naar hartenlust experimenteren. Bovendien krijg je meteen de gebruikte producten te zien, zodat je alleen maar naar de dichtstbijzijnde drogisterij hoeft te stappen. 

Virtual Try-On via de website van Maybelline (gratis)

Brow Try-On van Benefit

Size does matter, zeker wat onze wenkbrauwen betreft. Maar niet iedereen staat met de borstelige bossen van Cara Delevingne, en omgekeerd zijn de typische streepjes die we in de nineties achterlieten niet voor Jan en alleman weggelegd. Onder het motto ‘try before you cry’ bestaat er gelukkig de app van Benefit, waar je alles kan uitproberen voor je met een wenkbrauwpotlood of – gevaarlijker nog – verf of pincet aan de slag gaat. De app is niet beschikbaar in België, maar via een omweg – de website – kan je alsnog veilig virtueel experimenteren. 

Brow Try-On via de website van Benefit (gratis)

Beautyredactrice Sophie test de Brow Try-On van Benefit.
NINA Beautyredactrice Sophie test de Brow Try-On van Benefit.

Healthy Sun

In de zon komen zonder bescherming is een van de ongezondste dingen die je kan doen. Maar de tijd gaat snel als je met een cocktail op een terrasje zit of een wandeling maakt in de duinen. De gratis tool Healthy Sun is een must voor vergeetachtige zonaanbidders. Download de app, geef je huidtype, zonnecrème en locatie in en je ziet hoelang je veilig in de zon kan blijven. Is de tijd verstreken? Dan krijg je een melding dat het tijd is om je opnieuw in te smeren. Handig extraatje: hou moedervlekken in de gaten met de ‘skin scanner’. Uiteraard kan je beter een
dermatoloog bezoeken, maar de app geeft je een inschatting van de risicofactor.

Healthy Sun - Safe Tan enkel  voor iOS (gratis)
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.