De verrassende reden waarom je rimpels krijgt

Getty Images
We weten allemaal dat het gebruik van een goede SPF je een heel eind op goede weg helpt in de strijd tegen het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes. Toch is het een ander beautyproduct dat de magische sleutel tegen huidveroudering in handen houdt.

Wat dat ingrediënt dan wel is? Een goede cleanser. Je gezicht elke avond grondig reinigen is immers dé manier waarop je vroegtijdige huidveroudering tegengaat. Wanneer je je huid ’s avonds niet goed reinigt zal deze uitdrogen en niet goed in staat zijn om zichzelf te herstellen. Het resultaat: het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes.

'Je huid moet zo schoon mogelijk zijn voor je in bed kruipt', zegt huidspecialiste Nichola Joss daarover. 'Wanneer je je make-up ’s avonds niet grondig verwijdert kan het hyaluronzuur dat van nature uit aanwezig is in je huid (en deze gehydrateerd houdt) z’n werk niet doen. Het resultaat daarvan is dat er veel sneller dan normaal een gedehydreerde huid zal ontstaan, en dat rimpels om de hoek liggen te loeren.'

Investeren in een goede cleanser is dus zeker geen overbodige luxe. Daarom zetten we graag enkele van onze favorieten op een rij.

Nina

1. Essential Cleansing Solution, Dermalogica, € 44,90.
2. Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash, Kiehl’s, € 29,50.
3. Purifying Cream Cleanser, La Prairie, € 69,90.
4. Mousse Crème Nettoyante Demaquillante, Sisley, € 86,90.
5. Re-Nutrice Hydrating Creme Cleanser, Estée Lauder, € 52,90. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel wouters

  Waarschijnlijk door ook te veel in vrouwenboekjes te lezen. Het beste product om aan je lijf te smeren in u wassen met water uit een bergriviertje of meertje. Zwemmen is al meer dan genoeg. De natuurlijke mineralen die daar in zitten maken je huid zacht en strak. Al die chemische bazar die de boekjes aanraden is ECHT ROMMEL. Zo ook voor de waterlopen en meertjes in België, die zijn nog altijd een gevaar. Da's nog enkel goed om foto's te ontwikkelen en om van kleur te veranderen.

 • Katia Blancmont

  Toevallig allemaal buitensporig dure producten...

 • Karel De Brouwer

  Amai da zijn dure producten

 • Eric Dens

  En als ge dieje rommel allemaal niet op je gezicht smeert ? Dan heb je die cleaner toch ook niet nodig ? Dus : wat is nu de reden dat je rimpels krijgt, want dat is in dit "artikel" niet terug te vinden.

 • Lut Reyskens

  Rozenwater vant Kruidvat 1.99 euro.