De trendkleur voor deze herfst maakt je opvallend vrolijk

Bruno Press
Bruin, kaki, grijze, wijnrood. Wie 'herfst' zegt, denkt spontaan aan donkere, sombere kleuren. Maar dit seizoen is het ook toegestaan om te knallen, want marigold is de komende maanden een van dé trendkleuren.

Geel doet het het hele jaar al goed. De kleur werd zelfs door verschillende modebladen uitgeroepen tot 'het nieuwe roze', oftewel de opvolger van millennial pink. Je weet wel: die zachtroze tint waar millennials en alle hippe vogels zo dol op zijn. Het was vooral de zachte pastelkleurige variant, toepasselijk yellow mellow genaamd, die je overal zag opduiken. Niet alleen in winkelrekken en kleerkasten, maar ook interieurs wereldwijd moesten eraan geloven. 

Het is dan ook geen verrassing dat geel deze herfstmaanden blijft scoren, zij het in een iets andere vorm: marigold. Deze tint is net een tikje feller en warmer, met een vleugje mosterd erin. 

Wil jij je herfstoutfits een vrolijke update geven, zonder eruit te zien als een wandelende zon? Draag dan een mosterdgele trui of botjes met een nonchalante mom jeansJeans zorgt immers voor de nodige dosis subtiliteit, waardoor je sneller zo’n opvallende kleur aandurft. 

Het klinkt misschien niet als een goed idee, maar geel combineren met bruin is ook een gegarandeerd succes. Deze twee tinten stralen warmte uit, ideaal voor de grijze regenachtige dagen die er - jammer, maar helaas - nog zitten aan te komen. 

nina.be

Koltrui, Weekday, € 50
Totebag, COS, € 39
Mantel, Glamourous (onder meer te koop via Zalando), € 89,95
Jurk, & Other Stories, € 89
Leren muiltjes met strik, Mango€ 35,99
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • annette hermens

    hoe kunnen ze deze mode bedenken ? hebben ze ook nog iets leuks voor dames van 76 ?