De toppers en de missers op het modefeest van het jaar

Beyoncé, Miley Cyrus en Madonna op het Met Ball 2013.
Getty, Photo News Beyoncé, Miley Cyrus en Madonna op het Met Ball 2013.
Het bal 'Met Gala 2013' werd gisterenavond naar jaarlijkse gewoonte door modekeizerin Anna Wintour in New York georganiseerd. Haast alle bekende fashionista's bestegen in schitterende jurken de trap van bijna 50 meter. De prijs voor de lelijkste outfit gaat naar het ultrakorte shortje van popster Madonna, de mooiste van de avond was zangeres Beyoncé.

Het thema van de avond was punk: we zagen heel wat leder, valse neusringen en extravagante kapsels op de rode loper. Sarah Jessica Parker had de trend het best onder de knie met haar bizar hoofddeksel van Philip Treacy, opvallende dijenhoge laarzen van Christian Louboutin en een opvallende jurk van Giles Deacon.

Miley Cyrus sloeg de bal een beetje mis met haar bizarre blonde stekelkapsel en een strakke jurk van Mark Jacobs. Anna Hathaway verbaasde met haar blonde lokken, wij moeten in elk geval nog even aan wennen aan haar nieuwe coupe. Haar zwarte Valentinojurk maakt meer indruk. Maar de verrassing van de avond was een opvallend gebruinde Nicole Richie met extreem witte haren, een minder geslaagd punkexperiment. Madonna nam het thema wel erg letterlijk met een geruit jasje met studs en erg kort shortje van Givenchy, deze 54-jarige lijkt ons intussen toch iets te oud voor netkousen.

Sienna Miller schitterde in een stoer lederen jasje en spijkers in haar lokken en oren. Beyoncé had de eer te schitteren in de mooiste jurk van de avond, de zangeres was een van de laatste gasten die opdaagde. Maar ze maakte een grootse entree in haar zwart-gouden creatie van Givency, actrice Amanda Seyfried ging voor vintage van hetzelfde modehuis.

Jennifer Lawrence gooide hoge ogen in een lieflijk zwart jurkje van Dior, het stond haar beeldig. Kim Kardashian verstopte haar bolle buik in een eenvoudig lang gewaad, maar ze toonde af en toe een sexy stukje van haar been in de gebloemde creatie van Riccardo Tisci. Gwyneth Paltrow krijgt een speciale vermelding, ze viel het meeste op in haar roze enkellange Valentinojurk.

Sarah Jessica Parker met haar bizarre hoofddeksel.
photo_news Sarah Jessica Parker met haar bizarre hoofddeksel.
Kanye West en Kim Kardashian.
photo_news Kanye West en Kim Kardashian.
Jennifer Lawrence in een schattige jurk van Dior.
photo_news Jennifer Lawrence in een schattige jurk van Dior.