De Oscarjurken van de sterren: dit voorspellen wij

Met de Oscars in aantocht, zijn we natuurlijk reuzebenieuwd naar de jurkkeuze van de sterren. 'Gissen is missen' zeggen ze wel eens, maar dat houdt ons niet tegen om een poging te doen te voorspellen in welke outfit sterren als Jennifer Lawrence, Anne Hathaway en Jennifer Aniston zondag op de rode loper zullen verschijnen.

1. Jennifer Lawrence
De jonge actrice Jennifer Lawrence gaf afgelopen awardseason al meermaals haar voorkeur aan een jurk van Dior. Maar zoals we allemaal weten, bleek dit tijdens de uitreiking van de SAG-Awards geen veilige keuze te zijn. Zo ging de Silver Linings Playbook-actrice genadeloos met de billen bloot toen haar Dior-galajurk eenvoudigweg in twee scheurde.

Met dit in ons achterhoofd, hebben we een licht vermoeden dat Lawrence terugkeert naar één van haar oude favorieten: Prabal Gurung. Vooral de felrode jurk uit de najaarscollectie 2013 (zie hieronder) is een grote kanshebber. De jurk geeft niet alleen inkijk op een stukje buik, maar zet dankzij de subtiele split ook haar benen in de kijker.

Sinds de slechte ervaring van Lawrence met Dior op de SAG-Awards, vermoeden we dat de actrice voor een andere ontwerper zal kiezen.
Sinds de slechte ervaring van Lawrence met Dior op de SAG-Awards, vermoeden we dat de actrice voor een andere ontwerper zal kiezen.
Kanshebber voor Jennifer Lawrence: rode Prabal Gurung-jurk.
Kanshebber voor Jennifer Lawrence: rode Prabal Gurung-jurk.


2. Jennifer Aniston

De hele vrouwelijke bevolking is zowat fan van haar mooie lokken eb ook op de rode loper weet Jennifer Aniston meestal wel te scoren. Aangezien ze dit jaar dienst doet als een van de Oscarspresentatoren, vermoeden we dat de actrice het zoals gewoonlijk bij veilig zwart zal houden. Om haar geweldige lijf bovendien volledig tot zijn recht te laten komen, gaan we er vanuit dat ze het (eveneens zoals gewoonlijk) klassiek zal houden.

Al moeten we toegeven dat Aniston de laatste tijd iets gewaagder voor de dag durft te komen dan vroeger. Een inkijkjurk uit de Gucci pre-fallcollectie 2013 (zie hieronder) lijkt ons alvast op Annistons lijf geschreven. Helemaal geweldig is dat ze haar beroemde lokken er netjes zijdelings kan overhangen.

Aniston durft de laatste tijd iets gewaagder voor de dag te komen dan we van haar gewoon zijn.
Getty Images for LACMA Aniston durft de laatste tijd iets gewaagder voor de dag te komen dan we van haar gewoon zijn.


3. Amanda Seyfried

Sinds ze meespeelde in Les Misérables, is actrice Amanda Seyfried steeds vaker te gast op de rode loper. Hierbij trok ze opvallend vaak een navykleurige jurk aan, zoals onlangs nog op de SAG-Awards.

Geen wonder dat wij voorspellen dat ze ook zondag op de Oscars voor navyblauw zal kiezen. Aangezien de Oscars de belangrijkste filmprijzen zijn, zou het niet totaal onverwacht zijn mocht Seyfried eens iets pikanter voor de dag komen. Met de jurk van Jason Wu (zie hieronder) zou ze alvast scoren op de rode loper.

Amanda Seyfried grote fan van navyblauw.
getty Amanda Seyfried grote fan van navyblauw.


4. Adele
Wie één keer een Valentino aandurft, durft dit ongetwijfeld een tweede keer. Aangezien Adele een opvallend fleurig en fel bedrukt Valentino-exemplaar koos tijdens de uitreiking van de Grammy's, vermoeden we dat de Skyfall-zangeres het bij de Oscars iets eenvoudiger zal houden.

Om niet alle aandacht naar haar ronde vormen te brengen, lijkt zwart ons een goede keuze. Al zijn we wel benieuwd of de jonge mama het zal aandurven om de transparante inkijktrend te volgen...

Adele koos voor veilig zwart op de Golden Globes.
getty Adele koos voor veilig zwart op de Golden Globes.


5. Anne Hathaway
Sinds ze haar lange lokken omruilde voor een korte coupe verkiest actrice Anne Hathaway resoluut eenvoudige jurken waarin haar slanke lijn helemaal tot zijn recht komt. Maar ook tegen een beetje glitter zegt de actrice meestal geen 'neen'.

Deze goudkleurige jurk (zie hieronder) van Elle Saab past volgens ons perfect op de nu al ongetwijfeld gouden avond van de topactrice.

photo_news