Ga naar de mobiele website
^ Top

De mooiste jurken op het chique diner in het Witte Huis

epa
Afgelopen weekend zette het Witte Huis haar correspondenten in de bloemetjes en daarvoor werden ook een boel celebrities uitgenodigd, zoals Reese Witherspoon, Kim Kardashian, Anna Paquin, Eva Longoria en George Clooney. Maar waar we vooral op zitten te wachten: wie had wat aan? De mooiste outfits op een rijtje:

1. Wit

Opvallend veel witte jurken tijdens het diner in het (toepasselijk!) Witte Huis. De ongekroonde koningin van de avond was zonder twijfel Eva Longoria, die de Victoria Beckham-jurken voor één keer thuisliet en zich hulde in een fris en speels vintagejurkje tot aan de knie.

Irina Shayk was ook een plaatje, in een hooggesloten 70s jumpsuit met brede pijpen en blote armen.

Ginnifer Goodwin koos een jurk die buiten de mainstream valt. Hij zal ongetwijfeld de modebloggers verdeleni n twee kampen maar wij zijn fan: ze kiest radicaal voor een ander silhouet door de volumineuze rok. De zwarte riempje als detail is zowel subtiel als broodnodig. Voor de rest houdt Ginnifer het simpel: less is more!

Dat kon niet van Claire Danes gezegd worden: de losse stukken stof gaven de jurk een slordige look. Wit is ook de verkeerde kleurkeuze voor de bleke beauty: het is gewoon te vlak.

Claire Danes.
getty Claire Danes.

2. Black Beauty

Zwart blijft een klassieker, en dat is voor een chique feest als in het Witte Huis niet anders. Opvallend: de twee zwangere genodigden kozen alletwee voor zwart... om het buikje te verstoppen?

Reese Witherspoon koos voor een nauwaansluitende jurk met schouderversiering. Haar glamoureuze kapsel en opvallende oorringen gaven het geheel net dat tikje meer. Haar zwangere buikje was quasi onzichtbaar.

Sofia Vergara toonde haar benijdenswaardige taille in een eenvoudige cocktailjurk met versiering op de taille.

Anna Paquin koos voor een sexy'er look met een decolleté en open rug. Onder de verhullende stof was toch een kleine bolling zichtbaar.

Verdient een eervolle vermelding: Kelli Garner, de vriendin van Big Bang Theory-ster Johnny Galecki. De jurk is theoretisch gezien niet helemaal zwart, maar de actrice is een plaatje in de one shoulderjurk, met hoge split langs de zij en een streepje wit.

Johnny en Kelli.
ap Johnny en Kelli.

4. Glamour Ladies

De echte glamour die avond kwam van Kate Hudson, Ivanka Trump en Julie Chen. Donkere kleuren (zwart, donkerblauw) overheersten, maar er waren genoeg glitters om pijn te doen aan je ogen. Toch zag het geheel er vooral smaakvol uit, en helemaal niet onelegant.

Kate Hudson toonde zelfs helemaal geen bloot: lange mouwen, lange jurk, boothals die maar nét een beetje sleutelbeen toont.

Ivanka Trump durfde meer: hier was wél een decolleté zichtbaar en de glitters in haar jurk leken wel geweven spinnenrag die glinsterden in de zon. prachtig.

Julie Chen tenslotte combineerde de twee: én lange mouwen én een kleine decolleté.

3. Rode tinten

Rood, zalmroze, framboos, fuchsia... rode tinten blijven het ook goed doen. Niet altijd simpel, zoals Kris Jenner (aka mama Kardashian) mocht ondervinden: de kleur van haar jurk past prachtig bij haar, maar de snit is onflatterend. Ze zit is dikker en breder uit dan ze is!

Nee, dan liever Lauren Bush die het simpel houdt en bijgevolg scoort.

Kerry Washington
kiest ook al voor lange mouwen in een nauwaansluitende zalmroze jurk. Het had gemakkelijk afstotelijk kunnen zijn, maar het past perfect bij haar huid.

Elizabeth Banks hult zich in mandarijnrood en vult haar magere figuur slim aan met een 'peplum' aan de heupen.

Getty

Fout: gele en groene jurken

Ook gele en groene jurken waren goed vertegenwoordigd op het diner, maar dat draaide minder goed uit. De meeste deden pijn aan de ogen, zoals de citroengele, kanten jurk van Arianna Huffington.

Alicia Keys koos voor het modieuzere mosterd, maar de jurk was te alledaags voor een glamoureus en officiceel evenement als deze. Zeker in combinatie met de zwarte panty's en de retro seventies krullen: Alicia leek wel op weg naar een verjaardagsfeestje van een vriendin.

Bij Kim Kardashian was het vooral de stof die de misser maakte: het dikke fluweel maakte haar beroemde rondingen minder zichtbaar en deed als het ware haar figuur verdwijnen. De hoge taille hielp niet.

Rosario Dawson draagt een jurk die haar figuur wel ten goede komt... misschien wel een beetje té goed. De actrice straalt evenwel, en dat maakt dat ze het minst de bal misslaat.Meld een bug