De meest iconische korte kapsels door de jaren heen + tips als je zelf de sprong wil wagen

Jean Seberg, Liza Minnelli en Audrey Hepburn.
Bruno Press/nina.be Jean Seberg, Liza Minnelli en Audrey Hepburn.
De ‘pixie’, een kort kapsel waarbij de voor- en bovenkant meestal iets langer worden gedragen dan de achterkant, werd razend populair in de jaren 50 dankzij actrice Audrey Hepburn. Vele sterren volgden in haar voetsporen om anno 2019 weer een comeback te maken. Wij verzamelden de meest iconische korte kapsels van vroeger en nu en geven meteen ook enkele tips.

“Het allerbelangrijkse is dat je de pixie warrig draagt”, schrijft BV-kapper Jochen Vanhoudt in zijn nieuwe boek ‘Mijn Haar’. “Blaas er niet te veel volume in, want dan krijg je een oubollige coupe. Droog het haar vluchtig naar voren en modelleer met je vingers, dan krijg je een pittig effect. Extra stylen kan met wax.” Niet iedereen staat overigens met een kort kapseltje. Wie een rond gezicht heeft, houdt de lokken beter lang om te vermijden dat je gezicht nog ronder lijkt. Net als dames met een diamantvormig gezicht. De ‘pixie’ staat het mooist als je een ovaal gezicht hebt.

Wat als je de coupe beu bent? “Dan kun je redelijk snel over naar een korte bob (haar tot net boven de schouders, nvdr.)”, schrijft Jochen. “Laat de snit wel niet zomaar uitgroeien, want dan krijg je een nektapijtje.”

Een aantal iconische voorbeelden

Audrey Hepburn - 1954

BRUNO PRESS

Elizabeth Taylor - 1957

BRUNO PRESS

Jean Seberg - 1958

BRUNO PRESS

Liza Minnelli - 1966

Photo News

Mia Farrow - 1968

BRUNO PRESS

Madonna - 1986

Photo News

Winona Ryder - 1997

BRUNO PRESS

Kate Moss - 2001

BRUNO PRESS

Audrey Tatou - 2009

BRUNO PRESS

Agyness Deyn - 2009

Photo News

Emma Watson - 2011

BRUNO PRESS

Rihanna - 2012

BRUNO PRESS

Anne Hathaway - 2013

BRUNO PRESS

Halle Berry - 2013

BRUNO PRESS

Charlize Theron - 2013

BRUNO PRESS

Janelle Monae - 2017

BRUNO PRESS

Michelle Williams - 2017

BRUNO PRESS

Zoë Kravitz - 2017

BRUNO PRESS

Kristen Stewart - 2017

BRUNO PRESS3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philomena Vanderweyen

    Draag mijn haar al jaren zo kort ,gewoon omdat het mij er wat jeugdiger laat uitzien en zeker voor het gemak,heb amper werk om er mooi gekapt bij te lopen.

  • Elke Claes

    grappig, peter, dat je eerst zegt dat vrouwen moeten doen wat ze zelf willen, maar wel moeten luisteren...

  • Peter Buyck

    Vrouwen draag je haar zoals je het zelf graag hebt. En luister naar de opmerkingen van je kapper als hij of zij meent dat kort 'niet je ding is'...