De helft van de Belgen plast in de douche (en nog meer badkamergewoonten)

thinkstock
We brengen er in het beste geval minstens twee momenten per dag door, maar hoe ziet het leven er tussen de vier muren van onze Belgische badkamers eruit? iVox vroeg het aan 1.000 Belgen tussen 18 en 79 jaar, die ons hun stiekeme badkamergewoonten verklappen.

De badkamer is een geliefde plek bij de meeste Belgen, waar 70% van de ondervraagden graag tijd alleen doorbrengt om even te relaxen. Rommel en vuil hebben we dan ook liever niet op deze plek: 33% ergert zich wel eens aan een slordige badkamer. Tandapastaresten in de lavabo en flessen shampoo die bijna leeg zijn behoren tot de grootste ergernissen bij vrouwen. Mannen hebben dan weer een hekel aan rondslingerende dopjes.

Even bijpraten in de badkamer

Met een mond vol tandpasta even de dag overlopen? 62% van de ondervraagden vindt het gezellig om even bij te praten met je partner in de badkamer. 50% doet dat graag samen onder de douche of in bad. Maar een grote boodschap, daarbij zijn we liever alleen: 50,4% doet dat niet graag met de partner in de buurt. Met preutsheid heeft dat niets te maken, want 53% loopt gewoon naakt de badkamer uit en doet elders zijn of haar kleren uit.

Dirty guilty pleasures

We zijn dan wel gesteld op properheid in onze badkamer, stiekem hebben we ook onze eigen guilty pleasures die niet altijd even proper zijn. Maar liefst 88% van de ondervraagden kijkt wel eens terug in de toiletpot wat hij of zij daar heeft achtergelaten. Zo goed als de helft van de Belgen (49,3%) plast in de douche. Ook zingen in de douche doet de helft van de ondervraagde Belgen. In de badkamer zijn we met andere woorden zonder gêne onszelf.