De beste zonnecrème volgens Test-Aankoop kost nog geen 10 euro

Shutterstock
Dat zonnecrème smeren belangrijk is om rimpels, huidverkleuringen en zelfs kanker tegen te gaan, weet je waarschijnlijk wel. Toch doen we het nog te weinig, en daar helpt het hoge prijskaartje van een tube zonnebrandcrème niet bij. Al hoef je volgens Test-Aankoop absoluut niet zoveel geld uit te geven om voldoende beschermd te zijn tegen de schadelijke uv-stralen.

Elk jaar test consumentenorganisatie Test-Aankoop verschillende zonneproducten uit om zo te bepalen wat de beste zonnecrème is. Net als vorig jaar is die eer deze keer weggelegd voor een crème van drogisterij Kruidvat, namelijk de Kruidvat Solait Kids Sun Spray SPF 50+. Een fles kost € 8,99 en is op de webshop en in alle filialen van Kruidvat te koop. Op een gedeelde eerste plaats staat een spray van Lidl: CIEN Sun spray for kids 50+. Deze is nog iets vriendelijker voor je portemonnee, en kost € 5,99. Daarom haalde het product ook de prijs van ‘beste koop’.

Het onderzoek van de consumentenbond bestond uit 3 delen: een onafhankelijk labo waarin de efficiëntie van de uv A- en uv B-filters werd vastgesteld, een consumentenpanel dat het product op textuur, absorptie en sensorialiteit beoordeelde en een analyse van de volledigheid van informatie op het etiket. Alle factoren samen resulteren in een eindscore op 100. De crème van Kruidvat behaalde net als het product van Lidl een eindscore van 71 en zijn daarmee de beste van de test.

Het toont aan dat je in ieder geval niet de allerduurste producten in huis moet halen om goed beschermd te zijn tegen de zon. Volgens Test-Aankoop kies je beter voor een voordelige zonnecrème die je rijkelijk en vaak uitsmeert dan een duurder product waar je (te) zuinig mee omspringt. Al blijft het tegelijkertijd ook belangrijk om rekening te houden met je huidtype. Wie bijvoorbeeld een vette huid heeft, is meer gebaat bij een lichtere olievrije formule. Mensen met een extreem gevoelige huid kiezen ook beter voor een product dat zich specifiek op hun huidtype richt.

Kruidvat Solait Kids Sun Spray SPF 50+.
rv/nina.be Kruidvat Solait Kids Sun Spray SPF 50+.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan geedts

  Is deze zonnecrème ook getest naar veiligheid voor milieu, in Mexico zijn de meeste zonnecrème nu verboden omwille van de aantasting van het zeeleven.

 • Michel Van der Hoydowch

  Al die dure luxe merken zijn eerder oplichterij .De fabrikant mikt op de zwakte van de consument .

 • ELIANE VERSCHAEREN

  Als het niet duur is denken de mensen ook dat het niet goed is Ik heb de indruk hoe duurder hoe slechter het product is

 • shiffy reich

  Die van kruidvat plakt zooo erg..

 • Dominique Hermys

  Tenzij je allergisch bent aan bepaalde stoffen.