De beautyvoornemens waaraan je je in 2019 moet houden

Getty Images
Het is geen geheim dat december een van de meest belastende maanden is voor je huid. Feestjes, drank, late nachtjes en een constante afwisseling van koude en warme temperaturen plegen een regelrechte aanslag op je huid. Geen wonder dus dat we tegen januari toe zijn aan enkele goede voornemens voor onze huid en ons lichaam en ons haar.

Haar

Opsteekkapsels, een overdosis stylingproducten en af en toe een dikke wintermuts op ons hoofd: december is niet lief voor ons haar. Neem jezelf daarom voor je lokken vanaf nu op een goede manier te borstelen. Begin daarvoor aan de puntjes, en borstel zo verder tot aan de haarwortels. Door dit te doen vermijd je dat je haren breken.

Daarnaast is het beter voor je haar om het met lauw water te wassen. Warm water heeft immers schadelijke effecten op je lokken en maakt het broos en breekbaar. Wist je trouwens dat ook je dieet een invloed heeft op de gezondheid van je lokken? Voeding die vol omega 3 zit, zoals zalm, heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Ideaal voor wie makkelijk last heeft van een geïrriteerde hoofdhuid.

Gezicht

Maak er een punt van om je gelaat zo snel mogelijk na het thuiskomen grondig te reinigen. Hoef je ’s avonds de deur niet meer uit? Reinig je gezicht dan bijvoorbeeld meteen na het avondeten. Door dit taakje niet tot vlak voor het slapengaan uit te stellen verzeker je jezelf ervan dat je een grondige gelaatsreiniging niet overslaat omdat je er te moe (of lui) voor bent. Gebruik hiervoor bij voorkeur een product dat wel efficiënt is om make-up grondig te verwijderen, maar dat de natuurlijke vetten van je huid niet verwijdert.

Maak er ook een gewoonte van om elke dag een zonnebeschermingsfactor te gebruiken. Zeker in de donkere wintermaanden lijkt dit overbodig, maar ook dan kunnen uv-stralen schade berokkenen aan je huid.

Een laatste goede gewoonte die je jezelf kan aanleren het komende jaar? Smeer een gelaatsolie op je gezicht vlak voor het slapengaan, zodat je huid optimaal kan herstellen tijdens de nacht.

Lichaam

Onder het motto ‘uit het oog, uit het hart’, vergeten we tijdens de wintermaanden maar al te vaak zorg te dragen voor de lichaamsdelen die onder een warme laag kledij verstopt zitten. Neem daarom ook tijdens de wintermaanden enkele minuutjes tijd om een goede bodylotion aan te brengen. Doe dit bij voorkeur meteen na het douchen, zodat vocht optimaal behouden wordt. Je huid zal je dankbaar zijn. 

Ook van binnenuit voor je huid zorgen is belangrijk. Dat doe je door voldoende water te drinken gedurende de hele dag. Water helpt toxines uit je lichaam te verwijderen, waardoor je huid, haar en nagels er beter zullen gaan uitzien. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.