De ballerina is terug hip (met dank aan dit nieuwe it-merk)

Margaux
Wie deze winter helemaal mee wil zijn, schaft zich best een nieuw paar schoenen aan. En dan hebben we het niet over warme knielaarzen of donzige moonboots, maar een heel ander soort schoeisel: de ballerina.

En dat allemaal met dank aan Margaux, een Amerikaans schoenenlabel dat in 2015 het levenslicht zag, en in sneltempo razend populair werd op sociale media. Het merk werd opgericht door Harvard-vriendinnen Alexa Buckley en Sarah Pierson, en onderscheidt zich door hun made-to-measure aanpak, wat wil zeggen dat je de schoenen volledig op maat kan laten maken. Voorlopig is het nog niet verkrijgbaar in Europa, maar het zorgde er wel voor dat de ballerina-trend ook naar onze contreien overwaaide. Al trek je er wel best een paar warme sokken bij aan, de komende maanden.

NINA

1. Asos Lottie Ballet flats, € 27,03 bij Asos.

2. Even & Odd ballerina's gold, € 19,95 bij Zalando.

3. New Look Grey Velvet Knot Front Pumps€ 27,99 bij New Look.

4. Georgia Rose Siable ballerina, € 78,99 bij Sarenza.

5. H&M Ballerina's met veters€ 9,68 bij H&M.

6. Marc O'Polo Ballerina met riempjes, € 89,99 bij Marc O'Polo.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danielle Duym

  Ik zie mij al bij -2°C op het perron staan in mijn ballerina's... Niet dus...

 • Juliette Francois

  Ballerina's zijn lomp en absoluut niet flatterend.

 • Tom Carlier

  @Tom Stils: Meningen verschillen. Veel liever ballerina's dan een steltenloper.

 • Peter Buyck

  Hoort dit nu echt zo? Omdat de sociale media iets mooi vindt moeten we dan maar de seizoenen omgooien zoals zomerschoenen in putje winter...

 • Arifiene De Laet

  Zou nu ook niet echt alles dat daar staat een 'ballerina' noemen. Ik vind ballerina's (zonder strikje) de beste dingen ooit gemaakt als 'huisschoen'. Ik draag ze als slippers. Vind niks aan al die pantoffels en de echte open slipper zie ik ook niet veel fraais tussen en toch wat te koud in de winter. Ballerina's in huis dus en een echte schoenen, pumps of laarzen voor buiten :)