De A-list genodigden en het thema: alles wat je moet weten over het Met Gala 2019

Rihanna tijdens het Met Gala van 2018.
Photonews Rihanna tijdens het Met Gala van 2018.
Het jaarlijkse kostuuminstituutgala van het Metropolitan Museum of Art - beter gekend als ‘The Met Gala’, is één van de belangrijkste events in het modewereldje. Wij zetten alles wat je moet weten over de editie van dit jaar, die vanavond plaatsvindt in New York, op een rijtje.

Wat is het Met Gala?

Het Met Gala is een jaarlijks benefietevenement dat werd opgericht door mode-publicist Eleanor Lambert in 1948, ter ondersteuning en viering van de opening van een nieuwe jaarlijkse modetentoonstelling in het Metropolitan Museum of Art. Het event begon als een diner dat om middernacht werd georganiseerd. Gasten konden het bijwonen voor de prijs van 50 dollar per ticket. De opbrengst ervan ging naar het Costume Institute. Nu is het Met Gala vooral een leuk feestje, waarbij de genodigden als eersten de nieuwe modetentoonstelling van dat jaar te zien krijgen, voor hij opengaat voor het grote publiek.

Sinds 1995 kreeg het event jaarlijks een nieuw thema, dat gasten moeten volgen. 2000 en 2002 waren de enige edities sinds 1995 waarbij er de gasten geen thema werd opgelegd.

Wat is het thema van dit jaar?

Na het iconische moment waarop Rihanna vorig jaar als de paus opdaagde tijdens de editie van 2018 (thema: ‘Heavenly Bodies: Fashion and Catholic Imagination’) leek het alsof het moeilijk zou zijn om een thema te vinden waarbij gasten nog origineler uit de hoek konden komen. Tot het thema van dit jaar werd aangekondigd: ‘Camp: Notes on Fashion’.

Denk hierbij vooral niet aan kampvuren, tentjes en korte scoutsshorts, want dat is niet de manier waarop je in deze zin het woord ‘camp’ moet interpreteren. Op welke manier dan wel? Denk aan de woorden theatraal, ironisch en over the top en je komt vast aardig in de buurt.

Dit is de manier waarop The Met het thema van dit jaar zelf beschrijft:
“Susan Sontag’s essay uit 1964 ‘Notes on Camp’ biedt het kader voor de tentoonstelling, die onderzoekt hoe de elementen van ironie, humor, parodie, pastiche, theatraliteit en overdrijving in de mode tot uitdrukking komen.”

Wie host het evenement?

Het Met Gala wordt dit jaar gepresenteerd door Lady Gaga en Harry Styles, die beiden bekend staan om hun buitensporige en over-the-top modekeuzes. Aangezien het evenement dit jaar door Gucci wordt gesponsord, zal ook creatief directeur Alessandro Michele opdraven als host. Daarnaast tekenen ook Vogue hoofdredactrice Anna Wintour en tennisser Serena Williams present als presentatoren.

Wie zal er aanwezig zijn?

Het Met Gala heeft een zeer exclusieve gastenlijst, waarbij iedereen die wordt uitgenodigd persoonlijk moet goedgekeurd worden door Anna Wintour. Een officiële gastenlijst werd nog niet vrijgegeven, al maakte W Magazine wel al enkele namen bekend, waaronder Bradley Cooper, Blake Lively, Ryan Reynolds, Lupita Nyong’o, Jennifer Lopez, Alex Rodriguez, Nick Jonas, Priyanka Chopra, Katy Perry en Jared Leto.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roland De smet

    Heeft iemand een toegangsbiljet teveel?