Daarom zijn de outfits van Rihanna zo wild

getty
Stylist Mel Ottenburg verklapt waarom Rihanna zich kleedt in de wildste en vreemdste outfits: "Ze durft alles". De stylist verklapte alle modegeheimpjes van Rihanna aan het tijdschrift Vogue tijdens de grote '777-tour' die Rihanna deze week ondernam met de pers. Onze collega Luc Beernaert was erbij op de eerste rij, bekijk Rihanna's strafste outfits in de bijhorende fotoreeks.

Ottenburg studeerde mode aan Rhode Island School of Design en kleedde vooral modellen voor modeshoots en covershoots. Nu houdt hij zich fulltime bezig met Rihanna: elke shoot, elk optreden, elke videoclip, elk interview wordt door hem voorbereid. De outfits die ze draagt op de 777-tour zijn door hem persoonlijk ontworpen.

Lichaam
"Voor Rihanna zei het me niets om een celebrity te kleden, maar deze kans kon ik niet laten liggen. Ze heeft een prachtig lichaam om te kleden. Alles staat haar of valt goed. Ik had geen moeite om haar stijl te bepalen: ze durft alles, en ze inspireert omdat ze zich goed voelt in haar vel. Wat ze draagt, zegt wie ze is. Ja, ook haar podiumoutfits. Niets is opzettelijk bedacht."

photo_news


De geboorte van een outfit
Om een outfit samen te stellen, vertrekt de stylist van een kledingsstuk van Rihanna's favoriete ontwerpers: Tom Ford, Kenzo, Givenchy en Adam Selman. Die dienen als basis en als inspiratie voor de rest van de look.

Zelfs de wildste outfits, kosten 'verrassend weinig' tijd, zo zegt Mel Ottenburg nog. "Voor een show of shoot kosten haar en make-up ongeveer 2 uur, kleden amper 10 minuutjes."

Van de grond met Rihanna
Ter promotie van haar nieuwe album Diamond trok Rihanna zeven dagen lang met fans en journalisten langs zeven landen in een Boeing 777. 'Van de grond met Rihanna' klonk beter dan het vaak was: de zangeres speelde verstoppertje met de journalisten, wat zelfs leidde tot een grap waarbij de pers haar als 'vermist' opgaf. Lees alle details in dit artikel.
 

getty
Charles Sykes/Invision/AP