Daarom lakken mannen plots hun nagels

Instagram Josh Gibson
Het is je misschien al opgevallen dat er plots heren met een gelakte vingernagel opduiken in je Instagram-feed, met telkens de hashtag #PolishedMan bij. Het is niet één of andere nieuwe hipstertrend, de mannen doen dit om kindermishandeling aan te klagen.

Polished Man is geen online campagne om mensen meer bewust te maken van een zeldzame nagelziekte, maar van kindermishandeling. Vanwaar dan de gelakte vingernagel? Nadat Elliot Costello, CEO van de Australische vzw YGap, op bezoek ging bij het kleine meisje Thea dat onder meer zijn nagels lakte, kwam hij erachter dat ze al heel haar korte leven fysiek en seksueel misbruikt werd.

Toen hij daarna ook nog te horen kreeg van UNICEF dat één op de vijf kinderen nog voor ze meerderjarig zijn te maken krijgen met seksueel of fysiek geweld, besloot hij actie te ondernemen. Door zijn nagels te lakken en het onderwerp extra in de kijker te zetten, maar ook door geld in te zamelen op de website Polished Man. De opbrengst daarvan gaat rechtstreeks naar verschillende organisaties die tegen kindermishandeling strijden.

Doe jij ook mee? Wij selecteerden hieronden alvast enkele leuke foto's van mannen met een gelakte nagel, kwestie van inspiratie op te doen.

1 in 5 Children globally will experience physical or sexual abuse by the time they are 18! It's sad but true raise awareness and get a man in your life to paint a nail in support I know our hero didn't think twice and the girls loved it :) @bellaboxaust #bbPolishedMan #polishedman #supportacause #raiseawareness #makeachange #love #cute #daddydaughter #paintingnails #beautiful #follow #instapic #letsworktogether
Help put an end to child abuse! Support the #polishedman campaign by donating or signing up to get involved! @ygap au.polishedman.com/mitchelldutton #OnWednesdaysWeWearPink