Creëer je eigen stijl met tips van fashionista Alexa Chung

getty
De Britse Alexa Chung is een voormalig model, presentatrice van modeprogramma's, redactrice van 'Vogue' en bovenal een echte fashionista. De ideale persoon dus om ons te leren hoe we een eigen stijl kunnen ontwikkelen. Haar tips zijn simpel, maar kunnen ook jou omtoveren in een echte fashionista.

1. Vermijd een sleur
Het is gemakkelijk om te blijven zitten in je vertrouwde comfortzone en moeilijk om weg te raken van het beeld in je hoofd en iets nieuws uit te vinden. Stel daarom een scrapbook samen van mensen die je inspireren. Ook al lijk je niet op de persoon in kwestie, het is altijd leuk om te zien wat zij doet met een bepaalde stijl en hoe ze die persoonlijker maakt. "Ik denk altijd: als het er goed uitziet bij Jane Birkin, dan koop ik het. Ik hou ook veel van de stijl van Diane Kruger", aldus Alexa.

2. Een nieuw kapsel
Een bezoekje aan de kapper kan een volledig nieuwe impuls geven aan je stijl. "Het is makkelijk om aan te nemen dat het kapsel en de kleur die je al tien jaar hebt volledig jouw 'look' is, maar met iets nieuws verandert ook de manier waarop je je kleren draagt", vindt de fashionista.

3. Verander je perspectief
Het is geen goed idee om alles uit je kleerkast te gooien en opnieuw te beginnen. Koop liever om de paar maanden een nieuw, opvallend stuk. Dat kan je perspectief op andere items in je kleerkast helemaal veranderen, waardoor je nieuwe combinaties uitvindt. "Ik denk vaak dat ik geen inspiratie meer heb, maar dan ga ik naar een vintagewinkel of koop ik een opvallende schoen om nieuwe combinaties te maken", vertelde Alexa aan de Telegraph.

getty
getty

4. Maak nieuwe combinaties
Het is niet omdat je een outfit gevonden hebt die je leuk vindt, dat je daarom de items altijd op die manier moet dragen. "Zelfs een T-shirt onder een trui aantrekken kan een andere touch geven aan de look", weet Alexa. "Er zijn wel een aantal stuks die vrij saai zijn, maar wel vaak terugkomen. Voor mij is dat een witte T-shirte, een zwarte jeans met hoge taille en een mantel. Eens je die basisstukken gevonden hebt, kan je experimenteren met patronen en kleuren."

5. Het draait niet om trends
Je hoeft niet alle laatste trends te volgen om stijlvol te zijn. Het draait meer om waar jij je goed in voelt. "Het is ook zo dat je niet altijd verliefd bent op een collectie als die uitkomt, maar dat je het later wel wordt. Dat heb ik bijvoorbeeld met Christopher Kane. Soms ben je gewoon niet klaar voor een idee."

6. Ga alleen shoppen
Ten slotte is het volgens Alexa een goed idee om alleen te gaan shoppen. "Ik word niet graag onder druk gezet door iemand die oehs en ahs uitroept als ik een schoen pas. Bovendien moet je dan ook geduldig zijn als de andere past. Het is veel gemakkelijker om alleen te gaan shoppen en egoïstisch te zijn over wat jij nodig hebt en wil voor je eigen kleerkast", luidt het advies van Alexa.

getty
getty