Claudia Schiffers grootste fout: "Ik wimpelde eigen Hermès-handtas af"

AP
Voor het speciale lente-/zomernummer vroeg het magazine Elle aan bekende topmodellen uit de jaren '90 welke goede raad ze de 17-jarige versie van zichzelf zouden geven. Het antwoord van Claudia Schiffer? "Ik zou nooit het aanbod hebben afgeslagen van Hermès om een handtas naar mij te vernoemen."

"Over vijf jaar zal Hermès vragen of ze jouw naam mogen gebruiken voor één van hun handtassen, zoals de Birkin en de Kelly. Negeer jouw agent en zeg gewoon ja', zo luiden de woorden van het voormalige Duitse supermodel aan zichzelf in het magazine Elle.

Mocht ze toch op het aanbod zijn ingegaan, had Schiffer immers in de voetsporen kunnen treden van niemand minder dan Grace Kelly en Jane Birkin. Deze handtassen zijn uiteindelijk uitgegroeid tot wereldberoemde klassiekers waarop fashionista's tot op de dag van vandaag soms jaren moeten wachten.

Naomi Campbell had eveneens een tip voor haar 17-jarige zelve: "Volg altijd jouw instinct". Amber Valletta raadde zichzelf dan weer aan om te relaxen en voluit te profiteren van het avontuur dat zich te wachten staat. Ook Helena Christensen blijft in dezelfde sfeer hanger: "Volg je hart, maar denk met je hersens. Wees nieuwsgierig, avontuurlijk, vriendelijk en laat niemand jou afbreken."

De Birkin.
Photo News De Birkin.