Christian Siriano kijkt naar Harley Quinn voor nieuwe collectie

AFP
Christian Siriano’s ontwerpen kan je nooit in een hokje plaatsen. Hij kiest verschillende thema’s uit, houdt zich niet aan genderrollen of lichaamstypes, en zijn Fall 2020 Ready To Wear-collectie die geïnspireerd werd door Harley Quinn? Die was daar het perfecte bewijs van. 

Harley Quinn begon haar bestaan zowel in de DC-strips als in de tekenfilms als sidekick van een grotere, belangrijkere schurk, The Joker. Die op zijn beurt weer de antagonist was van een grotere, belangrijkere held, Batman. Dankzij de sublieme acteerprestatie van Margot Robbie breekt ze vandaag echter los van dat patroon. En krijgt ze haar eigen film ‘Birds of Prey’, waarop Christian Siriano zelfs een collectie baseerde. 

Modellen in donkere, zwarte, gevederde en lederen looks verschenen op de catwalk bij Siriano tijdens New York Fashion Week. Wat probeerde de ontwerper duidelijk te maken met zijn nieuwe collectie? Zijn eigen interpretatie van het personage Harley Quinn. De sfeer werd opgekrikt door de Birds of Prey-soundtrack. Maar ook de styling gaf een knipoog naar de verknipte Quinn: modellen hadden strakke staarten met blauwe en rode extensions. Hun make-up was dan weer kleurrijk en er konden zelfs hartjes onder hun ogen gespot worden. 

AFP
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.