Celebs zijn massaal in de ban van 'The Matrix' als nieuwste modetrend

Kim Kardashian en Kendall Jenner.
photo news/the matrix/nina.be Kim Kardashian en Kendall Jenner.
Het is al negentien jaar geleden dat de sciencefictionfilm 'The Matrix' voor het eerst te zien was in de bioscoop, maar zelfs nu nog blijft de prent tot de verbeelding spreken. Zo ook de ietwat bevreemdende kledingkeuze van computerhacker Neo en co. Onder anderen de Kardashians en topmodellen Gigi en Bella Hadid putten de laatste maanden overduidelijk veel mode-inspiratie uit de film.

Futuristische zonnebrillen

Smalle zonnebrillen op de catwalk bij Balenciaga.
getty Smalle zonnebrillen op de catwalk bij Balenciaga.

Gezien op de catwalk bij onder andere Balenciaga, Vêtements en Gosha Rubchinskiy en nu ook op de neus van Kim, Kendall en Gigi. De ultrasmalle zonnebril is dé trend voor de zomer en daar hoef je niet eens zo diep voor in de buidel te tasten. In de meeste tweedehandswinkels vind je bij de vleet zulke exemplaren. 

Lederen rokjes

Trinity en Kim Kardashian.
The Matrix/photo news Trinity en Kim Kardashian.

Kim Kardashian paradeerde onlangs nog rond in een strakke leren minirok, maar Trinity droeg ze achttien jaar geleden al in 'The Matrix'. Een lederen rok vestigt de aandacht wel énorm op je billen, dus ben je daar onzeker over dan laat je deze trend best aan je voorbijgaan. Al bewijst La Kardashian wel dat zeker niet alleen dames zonder kont hier mee wegkomen.

Lange lederen jassen

Trinity en Gigi Hadid.
The Matrix/photo news Trinity en Gigi Hadid.

De lange lederen jas is waarschijnlijk het meest kenmerkende kledingstuk uit 'The Matrix'. Lange tijd waren ze alleen weggelegd voor de gothics van deze wereld, nu wandelt Gigi Hadid erin door de straten van New York. Ook gespot op de catwalk bij onder andere Versace, Louis Vuitton en Balenciaga. Net als de futuristische zonnebril, kun je in de meeste vintage zaakjes leren jassen scoren aan zeer scherpe prijzen. 

Hieronder nog een paar outfits van celebs ter inspiratie:

Bella Hadid
Photo News Bella Hadid
Gigi Hadid & Zayn Malik
Photo News Gigi Hadid & Zayn Malik
Kourtney Kardashian
Photonews Kourtney Kardashian
Gigi Hadid
Photo News Gigi HadidReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.