Camoufleren kan je leren: tips om meer uit je concealer te halen

Shutterstock
‘s Ochtends opstaan en merken dat je opgezadeld zit met een ontsierende puist of donkere kringen onder je ogen? Gelukkig heb je dan een concealer, de wonderstift die je onmiddellijk een wakkere blik oplevert. Enkele tips om imperfecties als een pro weg te werken. 

Eerst en vooral: het is géén must om ‘s ochtends het beautykastje open te trekken. Wie goed in z’n vel zit, voelt misschien de behoefte niet om zich te schminken. Maar soms kan een laagje cosmetica je zelfvertrouwen een boost geven. Zeker als je je ergert aan wallen of enkele rode vlekjes in je gezicht. Klinkt dat laatste herkenbaar? Dan kan je aan de slag met deze tips van enkele beauty-experts. 

Vergeet de voorbereiding niet

Voor je concealer op je snoet smeert, moet je je huid even prepareren. “Als ik sterren moet klaarstomen voor de rode loper gebruik ik eerst een scrub om droge plekken weg te werken”, vertelt Nick Barose, de make-upartiest van onder meer Lupita Nyong’o, Priyanka Chopra en Rachel Weisz. Heb je ‘s ochtends weinig tijd? Laat de scrub dan achterwege, maar probeer je gezicht wel te reinigen en hydrateren met een moisturizer en serum. 

Gebruik je ook foundation? Breng die dan eerst aan, ook onder je ogen. “Door foundation te gebruiken als basis, hoef je daarna minder concealer te gebruiken. Zo valt ie ook minder op”, aldus Barose. 

Gebruik een primer

Wil je een puist verstoppen? Dan gebruik je het best eerst een matte primer. “Puistjes zijn vaak een beetje vettig, dus je wil dat de concealer blijft zitten”, reageert beauty-expert Vincent Oquendo. Een matte primer kan je hierbij helpen. 

Kies de juiste kleur

Oquendo: “Je concealer moet matchen met de ondertoon van je huid, anders krijg je een assige look.” Wie een warme ondertoon heeft, gaat het best te werk met gele of oranje tinten. Mensen met een koele ondertoon krijgen dan weer een beter effect met roze of perzikachtige tinten. 

Daarnaast is het een goed idee om er verschillende concealers bij te pakken. “Onder je ogen gebruik je het best een tint die een tikje lichter is dan je huidskleur. Zo maskeer je niet alleen donkere cirkels, je gezicht wordt ook extra opgelicht, waardoor de focus nog eens extra op je ogen komt te liggen”, tipt Barose. De groene variant dient om heel specifieke rode oneffenheden zoals puistjes weg te werken. Stip aan met de groene concealer, en ga erover met een tint concealer in je eigen huidskleur. 

Begin in je ooghoek

Het is niet nodig om alle huid rond je ogen vol te smeren met concealer. Bedek alleen de plekjes die er wat donkerder uitzien. Vaak is het vooral de binnenste ooghoek dat een beetje opsmuk kan gebruiken. Daarom is het aangeraden om eerst hier concealer aan te brengen, en vervolgens te verspreiden met een borsteltje of je vingertoppen. 

Behandel je huid met de nodige zachtheid

Als je last hebt van roodheid laat je je make-upborstels beter achterwege. Die kunnen je geïrriteerde huid immers nog meer beschadigen. Breng je make-up liever zachtjes en al kloppend - niet al wrijvend - met je vingers of een sponsje aan. Je huid zal je dankbaar zijn!
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.