Calvin Klein schenkt iconisch ontwerp Raf Simons aan ModeMuseum Antwerpen

rv
Het bekende Amerikaanse modebedrijf Calvin Klein gaat een iconische jurk aan het Antwerpse ModeMuseum (MoMu) schenken. De donatie is een jurk uit de Calvin Klein By Appointment collectie en markeert het debuut van de Belgische ontwerper Raf Simons toen hij destijds aangesteld werd als creatief directeur bij het merk.

De jurk in kwestie is een slip dress van organza, versierd met doorzichtige kralen en veelkleurige, met de hand geverfde veren. Simons koos de jurk volgens het MoMu zelf uit. MoMu-directeur Kaat Debo heeft het over een “uitzonderlijk gul geschenk” en stelt dat het een waardevolle toevoeging is aan de bestaande collectie van het museum, aangezien de jurk “symbool staat voor een schitterend hoofdstuk uit de carrière van Simons”. De jurk werd gedragen door de actrice en Oscarwinnares Julianne Moore tijdens het Costume Institute Benefit in het Metropolitan Museum of Art in New York in 2017.

Julianne Moore poseert hier samen met Raf Simons op het Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit Gala in 2017.
BRUNO PRESS Julianne Moore poseert hier samen met Raf Simons op het Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit Gala in 2017.

Toen Raf Simons in augustus 2016 creatief directeur werd bij Calvin Klein, werd verwacht dat zijn debuutcollectie voor herfst-winter 2017 zou worden voorgesteld tijdens de New York Fashion Week. In januari 2017 kwam hij echter met een volledig nieuwe lijn op de proppen: ‘Calvin Klein By Appointment’. Een ‘made to order’ collectie met 14 looks. De collectie werd groots gepromoot via reclameborden, kranten, sociale media en het internet. De Belgische foto fotograaf Willy Vanderperre en stylist Olivier Rizzo creëerden de campagnebeelden en fotografeerden daarvoor onder andere ‘Stranger Things’ actrice Millie Bobby Brown. Elk portret werd afgebeeld naast een witte onderbroek van het merk.

Willy VanderperreReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.