Blogfenomeen Chiara Ferragni verdient 7 miljoen euro

kos
Je brood verdienen door te bloggen, het is in België slechts weinigen (met uitzondering van Sofie Valkiers natuurlijk) gegeven. In het buitenland ligt dat anders. Neem nu de Italiaanse Chiara Ferragni, ze is 27 jaar oud, een van 's werelds bekendste bloggers én ze draait met haar blog en bedrijf een omzet van 7 miljoen euro per jaar. Niet slecht, toch?

Chiara startte haar blog, the blonde salad, op in 2009. Met de hulp van haar vriend, ook wel de fotograaf van dienst, deelt ze op regelmatige basis haar outfits, reizen en kiekjes uit haar dagelijkse leven met haar schare volgers.

Ondertussen telt haar Instagram-account meer dan 3 miljoen volgers en heeft ze maar liefst 16 mensen in dienst. Ze zit front row bij de vooraanstaande défilés en runt haar eigen schoenenbedrijf. Daarnaast ging ze ook al tal van samenwerkingen aan, onder meer met Louis Vuitton, Chanel, Dior en Max Mara.

Back in my Californian house ❤️ #TheBlondeSaladGoesToHollywood

Een foto die is geplaatst door null (@) op

De Italiaanse is zelfs zo succesvol dat de marketingklassen van de Amerikaanse universiteit Harvard het leven en het bedrijf van de blogster onder de loep nemen. Ook werd Chiara door Business of Fashion gebombardeerd tot één van de meest invloedrijke personen in de modewereld.