Bizarre natuurlijke middeltjes die je mooier maken

Tom Cruise en Victoria Beckham bekenden uitwerpselen van vogels op hun gezicht te smeren om jong te blijven. Je kunt echter nog heel wat andere bizarre bestanddelen van moeder natuur gebruiken om er goed uit te zien.

Slakken
Een van de geheime ingrediënten van de BB Cream van Dr Jart zijn de extracten van slangenslijm.  Dit bevat namelijk hyaluronisch zuur dat de huid hydrateert. De crème is een hype onder beautybloggers, het helpt ook ontsierende vlekjes te verstoppen, de huid egaal te maken en tegen de zon te beschermen.

Kaviaar
Biodroga Golden Caviar Cream Mask bevat extract uit vette kaviaar. Dit bestanddeel regelt de hydratatie van de huid en brengt de lipiden in evenwicht, het helpt ook lijntjes en rimpels te vervagen.  De toegevoegde vitamines en het parfum van rozen, maakt dit een ware verwennerij voor je huid.

Slangenvergif
Vergif van slangen zou een natuurlijk alternatief voor botox zijn. Het Glamoxy Snake Serum bootst het verlammende effect van het vergif dankzij het neuropeptide syn-ake, wat in het laboratorium gemaakt wordt. De makers beloven zichtbaar resultaat wanneer je dit een of twee keer per dag aanbrengt, je doet dit best 's ochtends en 's avonds aan voor je hydraterende crème opsmeert.

Baobab
Pure olie van de baobabboom bevat zes keer meer vitamine C dan appelsienen en zes keer meer antioxidanten dan bosbessen en vitamine A, D en E. Je vindt dit bestanddeel in onder meer Terre d'Oc Anti-Ageing Elixir. Dit helpt droge huid te hydrateren of je rimpels te bestrijden, want het maakt je huid elastischer en steviger.

Mos
De crèmes van Ahava bevatten ingrediënten uit de meest extreme natuurgebieden ter wereld. De verstevigende oogcrème van dit merk bijvoorbeeld, deze bestaat mineralen uit de dode zee, met rode microalgen en antioxidanten uit mos van de Himalaya. De algen bevatten een natuurlijk bestanddeel dat in de natuur een beschermend schild rond planten vormt. Dit zou hetzelfde doen rond de ogen, een laagje zou rimpels minder diep doen lijken en ouderdomslijntjes bestrijden.