Binnenkort in jouw H&M: een echte David Beckham

AP
David Beckham slaat de handen in elkaar met de Zweedse kledijketen H&M. Vanaf 2 februari 2012 zal de mannencollectie van Becks in H&M te koop zijn. Niet zomaar voor een seizoen, maar voor een onbepaalde periode. Daarmee zijn de kleren van Becks een pak toegankelijker en goedkoper dan de high fashion van vrouwlief Victoria.

David Beckham is zowel een sport- als een mode-icoon, en H&M is dan ook bijzonder blij David Beckham als partner te kunnen aankondigen. Valentijn 2012 wordt heel opwindend", aldus Ann-Sofie Johansson, hoofdontwerpster bij H&M.

Ook Beckham zelf is tevreden met de samenwerking. "In H&M vonden we de partner die onze visie deelt en over de middelen beschikt om de kleren wereldwijd te distribueren." H&M heeft meer dan 1800 winkels in 42 landen.

David en zijn team werken al een jaar aan de collectie. "Ik ben extreem tevreden en optimistisch over wat we ontworpen en gemaakt hebben."

Wie weet overtuigt de samenwerking Victoria wel tot een seizoenscollectie voor H&M, zoals ook Lanvin, Jimmy Choo en Viktor & Rolf al deden. (edp)

PHOTO_NEWS