Billie Eilish cancelt eigen modecollectie en geeft plagiaat ook toe

Billie Eilish.
Bruno Press/unsplash/nina.be Billie Eilish.
Zangeres Billie Eilish, die zondag op Pukkelpop optreedt, heeft haar eigen modemerk uit de digitale rekken gehaald na beschuldiging van plagiaat. Ondertussen heeft ze ook toegegeven dat er fouten zijn gemaakt. 

De 17-jarige zangeres was voor de collectie een samenwerking aangegaan met modemerk Siberia Hills met een op anime-geïnspireerde reeks T-shirts, sweaters en accessoires als resultaat. In het verleden ging ze overigens ook al verschillende samenwerkingen aan met artiesten en merken als Takashi Murakami en Freak City.

Toen Eilish haar laatste samenwerking online onthulde, wees Twitter-gebruiker @nestuur haar er al snel op dat een anime-karakter afgebeeld op enkele items van de hand is van Makoto Kurokawa, een kunstenaar met meer dan 45.000 volgers op Instagram. Het gaat over het personage Nozomi Tojo uit een reeks genaamd ‘Long Live!’. Op de stukken uit de collectie van Eilish werd enkel de haarkleur van Nozomi en de kleur van haar bikini aangepast. 

Op het Instagram-account van Siberia Hills volgde al snel een verontschuldiging: “We willen onze oprechte excuses aanbieden aan de erg getalenteerde Makoto Kurokawa voor het gebruiken van zijn kunst voor onze samenwerking met Billie Eilish. Billie en haar team waren hier niet van op de hoogte, zij geloofden gewoon in het product.”

De zangeres verwijderde snel daarna de volledige collectie op de webshop, de productie werd ook stopgezet en fans die al een item hebben besteld, krijgen hun geld terug. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vanderstappen

  Elke ....dan zijn die tieners met andere dingen bezig misschien? Maar ze is wel degelijk getalenteerd als 17 jarige hoor....mijn dochter is 13 en kent alle nummers vanbuiten...maar ieder zn ding he

 • Elke Claes

  Ik heb niet gezegd dat ze niet getalenteerd is, wel dat ze opgehemeld wordt in kranten maar dat niemand die ik ken ooit één nummer van haar heeft gehoord. Ik moet wel toegeven dat ik niet naar de radio luister, omdat ik de platte r&b en gehypte pop ook wil vermijden. De reden dat ze op het hoofdpodium van Pukkelpop mag spelen is doordat Good Charlotte gecancelled heeft.

 • an kobe

  Da's vreemd, Elke. Ik hoor haar nummers constant op de radio, haar YouTube video's hebben miljoenen views, en ze staat op het hoofdpodium van Pukkelpop. Haar nummers zijn inderdaad origineler en minder toegankelijk dan de platte r&b nummers die je jammer genoeg overal hoort. Maar waarom je zegt dat ze niet getalenteerd of populair is, is mij een raadsel.

 • Elke Claes

  17 jaar, pas sinds een paar maanden bekend omwille van het feit dat ze "super getalenteerd" is, maar niemand kan ook maar één plaat van haar opnoemen, zelfs mijn tiener en geen enkele van de vrienden.