Bijna krokusvakantie: 7 nieuwe hotspots om te ontdekken in eigen land

Alexandre Van Battel
Oosters dineren in een oud koetshuis, betaalbare trouwkledij shoppen of spotgoedkope maar degelijke make-up scoren? Er zijn weer heel wat nieuwe adresjes opengegaan in ons land de afgelopen weken. Een overzichtje van onze favorieten. Ideaal vertier voor tijdens de krokusvakantie, met of zonder kinderen.

Sessùn - Antwerpen

Sessun

Het Franse modelabel Sessùn viert zijn 20ste verjaardag met onder andere een nieuwe winkel in Antwerpen. Het merk uit Marseille is hiermee aan zijn twaalfde flagship store toe, na onder andere een eerste eigen winkel in Brussel. "Ik droomde al langer van een flagship boutique in Antwerpen, maar het kwam er nooit van. Dit pand in de Lombardenvest vind ik perfect op maat van Sessùn," vertelt oprichtster Emma François. Kers op de taart is absoluut de prach-ti-ge én betaalbare trouwcollectie van het merk die je vanaf eind deze maand in de gloednieuwe winkel kunt shoppen.

Lombardenvest 15, 2000 Antwerpen

Yves Rocher - Wijnegem

rv

Morgent opent Yves Rocher een nieuwe winkel, met een volledig nieuw concept, in het Wijnegem Shopping Centrum. De winkel wordt ingericht volgens het nieuwe Botanical Beauty Lab concept: een soort schoonheidslaboratorium waarbij nog meer aandacht wordt geschonken aan de plantaardige grondstoffen in de producten van Yves Rocher. 'Pink Ambition' blogger An-Katrien Casselman geeft op zaterdag 25 februari advies aan iedereen die de winkel komt bezoeken.

Turnhoutsebaan 5, 2110 Wijnegem.

Golddachs Barber Shop Corner - Brussel

thinkstock

Golddachs, het Duitse merk van scheerartikelen en -producten, opent zijn eerste Barber Shop in Europa. En dat bij Galeria Inno Louiza in Brussel. In een corner op het gelijkvloers is een speciale ruimte ingericht als barber shop. Heren kunnen er hun haren laten knippen, hun baard laten trimmen en hun lokken laten knippen. Daarnaast kun je er ook de producten van Golddachs, scheerzeep, scheerolie, scheerkwasten, scheermessen en andere producten die speciaal ontwikkeld werden voor het onderhoud van de baard, kopen.

Louizalaan 12, 1050 Brussel.

Gå Nord - Antwerpen

Alexandre Van Battel

In een oud koetshuis te midden van Park Spoor Noord huist vanaf januari het gloednieuwe restaurant Gå Nord. Zaakvoerders Nikolaj Kovdal en Sven Wille, de mannen achter Cargo Zomerbar, raakten geïnspireerd door de oosterse wabi-sabi filosofie en esthetiek: 'eenvoud' is het sleutelwoord. Voor hun Amsterdamse chefkok Timothy Tynes betekent dit vooral werken met pure smaken en lokale bioproducten. Naast eigen bereide producten als natuurwijn en cocktails, brengen de twee het concept 'zelf doen' naar een hoger niveau: van hun hand kwam immers ook het waanzinnige interieurconcept om te voorkomen dat ze zich zouden voegen bij "de grijze meute brasserieën van de pinterestgeneratie".

Hardenvoort 5D, 2060 Antwerpen.

UMA - Mechelen

Instagram @uma_multibrandboutique

Als we heel eerlijk mogen zijn, kan Mechelen nog wel een aantal extra hippe winkels gebruiken. De nieuwe multimerken boetiek UMA is dan ook absoluut welgekomen. Je vindt er een combinatie van Scandinavisch geïnspireerde en lokale merken, gaande van Mads Norgaard tot Lore Van Keer en van Won Hundred tot Mieke Dierckx. Een absolute shopaanrader.

Onze-Lieve-Vrouwestraat 82 2800 Mechelen

Il Capriani - Brussel

rv

Na restaurants in steden als Turnhout, Antwerpen en Mechelen geopend te hebben is Il Capriani nu klaar om onze hoofdstad te veroveren. In het shoppingcentrum Docks Bruxsel kunnen liefhebbers van de Italiaanse keuken zich sinds kort te goed doen aan pizza, pasta en meer. Verwacht er geen fancy toestanden, Il Capriani omschrijft zichzelf als de betere Italiaanse brasserie en dat klopt ook. Lekker eten aan schappelijke prijzen, meer moet dat soms niet zijn!

Lambermontlaan 1, 1000 Brussel

Nyx - Hasselt

Instagram @nyxcosmetics_be

Van Gent naar Antwerpen, Namen en Brussel: op een paar maanden tijd veroverde het Amerikaanse budgetmerk ons hele land en deze vrijdag opent Nyx alweer zijn vijfde winkel in Hasselt. Wat van Nyx zo'n succes maakt? Dat legde NINA's beautyredactrice Sophie hier uit.

Demerstraat 47, 3500 Hasselt
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels