Belle de jour: de beautygeheimen van Catherine Deneuve

getty
72 is ze, en nog steeds een ware schoonheid. Catherine Deneuve heeft een pracht van een palmares bij elkaar getimmerd, en ze is nog lang niet van het toneel verdwenen. Maar wat wij vooral wilden weten: hoe komt het dat ze nog steeds die jeugdige schoonheid en charme in pacht heeft?

"Mijn uiterlijk is iets waar ik me altijd heel bewust van ben geweest," vertelt de actrice aan het online magazine Into The Gloss. "Zelfs voor ik begon met acteren. Als een jong meisje met zussen en een vader die ontiegelijk veel foto's neemt, was ik me altijd bewust van hoe ik eruit zag, make-up kwam pas later."

Eén van haar grootste tips voor haar mooie huid is zonnebrandcrème. "We leefden op het platteland, en ik moest me dus altijd erg goed beschermen tegen de zon. Mijn moeder legde ons uit hoe slecht zon is voor je huid, dus heb ik mijn gezicht altijd goed afgeschermd. Ik ben trots dat mijn huid er nu nog steeds zo goed uitziet. Die van mijn moeder trouwens ook, en zij is 105."

Huidverzorging

Wat we allemaal wel willen weten: hoe verzorgt het filmicoon haar huid dan? "Ik begin mijn dag altijd met een glas citroensap. Niet dat ik hierbij zweer als detox, maar het is wel goed voor je huid en het wit van je ogen. Daarna reinig ik mijn huid met de cleansing milk van Clarins gevolgd door een hydraterende crème van Clarins of apothekersmerk Darphin. 's Avonds gebruik ik ook een voedend product, maar niet iedere dag. Mijn dermatoloog beweert dat we onze huid moeten stimuleren om zelf collageen aan te maken, in plaats van ze lui te maken door een crème te gebruiken. Ik gebruik de 8-Flower Nectar nachtcrème van Darphin dus maar een paar avonden per week.

Eén keer per maand laat de Francaise zich verwennen met een gezichtsbehandeling. Als ze merkt dat ze zelf wat meer kan gebruiken, dan geniet ze van wat me-time met een masker. "Als ik me moe voel, neem ik 15 minuutjes voor mezelf om even te liggen en een masker aan te brengen. Ik ben dol op het masker van SK-II omdat het helpt met de aanmaak van collageen en goed op de huid blijft. Maar de maskers van Guerlain gebruik ik ook al heel mijn leven en dat zijn echte aanraders. Als ik me na een kwartiertje nog down voel, neem ik ook wat vitamine C in voor een extra boost.

photo_news

Make-up

"Ik heb altijd erg weinig make-up gedragen," vertelt de actrice. "Less is more, zeker naarmate je ouder wordt. Op mijn gezicht vind ik vooral een goede basis belangrijk, die als barrière tussen je huid en het vuil in de lucht functioneert. Maar zelfs als ik echt geen zin heb ik make-up, zal ik nog steeds lipstick aanbrengen en mijn wenkbrauwen inkleuren. Wenkbrauwen zijn echt onmisbaar, veel belangrijker dan de oogmake-up zelf."

Qua oogpotlood en lipstick verkiest ze Laura Mercier: "haar producten zijn gepigmenteerd, maar ogen steeds natuurlijk," verklaart ze. Ook Armani is één van haar favorieten voor lipsticks. "Eén van de belangrijkste dingen van make-up is een goed poeder," vertelt ze. "Als je iets de hele dag op je huid hebt, kies je maar beter voor kwaliteit." Zelf geeft ze de voorkeur aan transparante matterende poeders, zoals die van MAC.

Haar & parfum

Blond is niet haar natuurlijke kleur, en dus is het belangrijk om goed voor haar haardos te zorgen. "Ik gebruik de producten van Christophe Robin al meer dan 15 jaar omdat ze echt ontzettend goed zijn. Hij ontwikkelt ze allemaal zelf met natuurlijke en zachte ingrediënten. De Cleansing Purifying Scrub met zeezout gebruik ik minstens één keer per maand om mijn hoofdhuid te reinigen. Ik was mijn haar ook maar twee keer per week omdat het erg dik is. Als ik het was gebruik ik steeds de Cleansing Mask met citroen." Ook de Intense Regenerating Balm van Christophe Robin staat in haar badkamerkastje. "Heel handig, erg licht en helemaal niet vettig. Ik gebruik het om die kleine babyhaartjes aan het voorhoofd te temmen."

Haar parfum past ze dan weer aan naargelang de film waar ze aan bezig is. "Als ik met een nieuwe film begin, draag ik ook een nieuw parfum. Na de film hou ik het parfum bij, en als ik het dan nog eens draag, herinner ik me die ervaring weer. Dat doe ik al enkele jaren. In de zomer draag ik vooral graag jasmijn, een natuurlijke bloemige geur."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels