Bella Hadid is meest perfecte vrouw ter wereld (en dat heeft ze aan deze berekening te danken)

Bella Hadid.
EPA Bella Hadid.
Supermodel Bella Hadid is verkozen tot mooiste vrouw ter wereld. Dat heeft ze niet alleen te danken aan haar modellenstatus, maar ook aan haar gezicht, dat volgens wiskundige berekeningen zo goed als perfect in verhouding is.

Het gezicht van Bella Hadid komt het dichtst in de buurt van de perfectie. Tot die conclusie kwam een Britse cosmetische chirurg die het gezicht van bekende modellen en andere sterren analyseerde aan de hand van de gulden snede. Dat is de wiskundige maatstaf voor de perfectie, en wordt berekend aan de hand van het getal 0,618. Met andere woorden: als iets in verhouding staat van 1 tot 1,618 wordt het als mooi beschouwd. Om dit toe te passen op een gezicht, werd er een figuur ontwikkeld die de naam ‘het gouden masker’ kreeg. Door die over een foto van een gezicht te leggen, kan snel berekend worden hoe perfect iemands verhoudingen zijn.

Het gouden masker.
rv Het gouden masker.

Volgens dr. Julian De Silva, de plastisch chirurg die de lijst opstelde, zijn dit de 10 meest perfecte vrouwengezichten op aarde.

1. Bella Hadid, 94,35%
2. Beyoncé, 92,44%
3. Amber Heard, € 91,85%
4. Ariana Grande, 91,81%
5. Taylor Swift, 91,64%
6. Kate Moss, 91,05%
7. Scarlett Johansson, 90,91%
8. Natalie Portman, 90,51%
9. Katy Perry, 90,08%
10. Cara Delevingne, 89,99%
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Charles van Itterbeek

  Als ik naar mijn vriendin kijk dan vind ik haar de mooiste vrouw van de wereld en geen enkele wiskundig formule heeft me daar mee geholpen. Perfectie bestaat niet want iedere persoon is uniek en zijn eigen schoonheid in deze wereld vol onvolmaaktheden!

 • Safia Zeitouni

  Dat heeft ze ook aan plastische chirurgie te danken

 • Melanie Van den broeck

  Amai ik vind die echt niet mooi en wat ik al zie is Botox zo lelijk nee er zijn vele andere hoor.

 • Etienne Goedertier

  das ieder zijn goesting; heb al veel mooiere vrouwen gezien!

 • Marnick L'Eau

  Willekeurige prietpraat... de gulden snede is even zinvol als astrologie, en dat masker bv is ook maar de verhouding tussen arbitrair gekozen punten die een mens-achtig resultaat geven als ze zover uit elkaar staan. Ze hebben hier gewoon weer een paar celebs gekozen om nog wat meer hun kont te kunnen kussen met pseudo-wetenschappelijke lariekoek.