Ga naar de mobiele website
^ Top

Bedrijf Marlies Dekkers maakt doorstart na faillissement

De najaarscollectie van 2010
anp De najaarscollectie van 2010
MD Group BV, het bedrijf van lingerieontwerpster Marlies Dekkers is failliet. De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag het faillissement uitgesproken. Het bedrijf maakt nu met behulp van een nieuwe investeerder een doorstart.

Marlies Dekkers werd wereldberoemd dankzij haar opvallende beha's met bandjes die boven de cups uitsteken. De Rotterdamse werd in 2007 niet alleen uitgeroepen tot 'zakenvrouw van het jaar', maar won ook in New York de CILA Award voor 'Best Fashion lingerie'. Begin 2008 ontving Dekkers uit handen van de burgemeester van Parijs de 'Creator of the Year Award'.

MD Group heeft nu een overeenkomst met investeerder Karmijn Kapitaal om met gezonde en veelbelovende onderdelen een doorstart te maken. Marlies Dekkers zal daarbij zelf lid van de directie van de nieuwe onderneming worden. Gevolg van de doorstart: een aantal winkels zal worden gesloten en de verkoop zal voornamelijk via de eigen webshop en online winkels plaatsvinden. "Met deze doorstart kunnen 35 van de ongeveer 100 arbeidsplaatsen behouden blijven", meldt het bedrijf.

In de nieuwe situatie blijven nog zes 'marlies|dekkers'-winkels open, in Amsterdam (Berenstraat), in Rotterdam, Maasmechelen, Breda, Utrecht en Antwerpen. De overige winkels worden gesloten.

"We zitten nu toch sneller in deze situatie dan verwacht. Vooral voor de medewerkers die hun baan verliezen doet dit natuurlijk heel erg pijn. Zij hebben zich met hart en ziel voor mijn zaak ingezet en daarvoor ben ik ze heel erg dankbaar", zegt Marlies Dekkers in een reactie. "En hoewel het dus een moeilijke dag is, heb ik gemengde gevoelens. Ik ben namelijk ook heel blij dat Karmijn is ingestapt en gezamenlijk de doorstart wil maken. We hebben goed met elkaar de strategie kunnen vaststellen, die voor het grootste deel is gebaseerd op internet. Wij merken al langer dat daar de groei zit, ook voor mijn producten. Met behoud van twee eigen winkels  en franchise winkels denken we een goed aanbod voor onze klanten te hebben, zeker ook internationaal."Meld een bug