Beauty special: de mooiste make-upkleuren van de herfst

NINA
De blaadjes vallen van de bomen, en dat levert niet alleen kale struiken maar vooral een prachtig kleurenpalet op. Kleuren die overigens ook terugkomen in de make-upproducten voor het seizoen. Een selectie van onze favorieten.

Nagels

Deze herfst mag het allemaal wat donkerder, maar nét niet zwart. Donker hulstgroen bijvoorbeeld, zoals Happy New Green van Essence (€ 1,89) of een glitterende sterrenhemel op je nagels, zoals Cosmo with a Twist van OPI (€ 14,80).

Naast de donkere kleuren blijft is rood ook nu weer niet weg te denken. Maak de kleur net iets specialer door net als de vallende blaadjes voor een mix van rood, oranje en goudgeel (mét glitters) te gaan zoals bij Ecorce Sanguine van Chanel (€ 23,50).

Ook nog steeds een vaste waarde: metallics, en dan met name brons. Met een kleur zoals Leggy Legend van Essie (€ 11,49) zit je dit seizoen nooit verkeerd.

NINA

Lippen

Noem het voorspelbaar, maar ook dit jaar zijn bessenrood en aubergine een hit. Lipglossfans kunnen hun hart ophalen met Marry Berry van Catrice (€ 3,99), terwijl lipstick liefhebbers dan weer beter voor Nose for Style van MAC (€ 23,50) gaan.

Nooit uit de mode: een goede nude lipkleur. En die zijn allesbehalve makkelijk te vinden. Rimmel schiet ons te hulp met drie verschillende tinten in de Nude collection by Kate Moss (€ 9,99). Voor iedereen wat wils.

En natuurlijk is ook een goede verzorging een must. Zeker nu het wat kouder wordt. Met lippotloden zoals de Lip Pen van Yves Rocher (€ 13) heb je verzorging én kleur in één.

NINA

Ogen

Ook hier zien we paarse en auberginetinten opduiken, zoals Rose Vintouch van Catrice (€ 2,50). Je kan er nu eenmaal alle kanten mee uit: of je nu voor een dag- of avondlook gaat.

Wie het minder veilig wil spelen, grijpt dit seizoen eens naar typische herfstkleuren zoals de oranje kleur Cheer me on en het bordeauxrode Everyone's darling, beide van MAC (€ 17,50). Een gewaagde keuze, maar eens op de oogleden, ben je gegarandeerd verkocht. Beloofd!

Ook gekleurde mascara is nog steeds helemaal in. Met een blauwe kleur, zoals de Utra Size Mascara Volume & Definition mascara van Babor in blue metallic (€ 20) lijken je wimpers net zwart, maar zullen je ogen veel witter uitkomen.

NINA