ASOS krijgt alweer veel lof voor het gebruik van ongeretoucheerde modellen

ASOS, nina.be
Na hun collectie voor onder andere rolstoelgebruikers en vrouwen met grotere borsten wordt online kledingketen ASOS opnieuw geprezen op het internet voor het gebruik van echte modellen, inclusief hun imperfecties.

Het grootste nadeel van online shoppen is dat je je kledingstuks niet kan passen vooraleer je ze koopt. Dat is zeker een probleem als de items alleen maar geshowd worden door blanke, slanke modellen.

ASOS is een van die merken die al een tijdje meer inclusief werkt en allerlei lichamen in de schijnwerpers zet. Niet alleen tonen ze een breed scala aan maten, maar vrouwen met zogenaamde imperfecties zoals striemen, vetkussentjes of pigmentvlekken worden niet retoucheert. En daar krijgen ze nu alweer veel lof voor op het internet.

Zo wordt er momenteel veel gereageerd op een Twitterpost van een vrouw die enkele schermafbeeldingen toont van bikinimodellen op ASOS en hen bedankt ‘for keeping it real’ omdat ze wegblijven van Photoshop.

Het is niet de eerste keer dat ASOS veel positieve reacties krijgt. Eerder werden ze ook al geprezen voor hun kledingstuks die ze ontwierpen voor mensen met een beperking en vrouwen met een grotere boezem.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.