Anna Wintour wil mensen aanzetten om duurzamer te shoppen

AFP
In een gesprek met Reuters heeft de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue gezegd dat ze mensen wil aansporen om bewuster te shoppen om duurzame mode te bevorderen.

De hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue wil dat mensen bewuster gaan shoppen. Dat vertelde ze in een gesprek aan Reuters. Volgens haar moeten we meer zorg dragen voor onze kleding en ze ook een tweede leven schenken door ze door te geven aan anderen, in plaats van ze weg te gooien na een korte periode. “We moeten opnieuw meer aandacht schenken aan mode als ambacht en komaf maken met de wegwerpbare fastfashionindustrie.”

En ze vindt dat zij daar een belangrijke rol in speelt. “Wij hebben als magazine de taak onze lezers te tonen dat ze bewust moeten omgaan met kleding. We willen hen laten beseffen dat het belangrijk is om waardevol om te gaan met hun kledingstuks zodat ze ze opnieuw kunnen dragen en misschien zelfs door kunnen geven aan iemand anders zoals hun zoon of dochter.”

Dat ze het meent, bleek vorige week al. Zo werd Condé Nast, waarvan Wintour artistiek directeur is, het eerste mediabedrijf dat lid werd van de ‘Charter van de mode-industrie voor klimaatactie’ van de Verenigde Naties. Dat charter werd eind vorig jaar in het leven geroepen en werd ondertekend door allerlei grote actoren in de modewereld zoals Burberry, Adidas en H&M.

Als onderdeel van hun lidmaatschap zal Condé Nast consumenten aanmoedigen om kleding opnieuw te gebruiken en duurzame materialen en mode te kopen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerd Van nieuwenhove

    Met een pensioentje van 1262 euro per maand geen dure kleren ... Deze uit de C& A draag ik tot ze op de draad versleten zijn ! Verder probeer ik te overleven in een sociale woning ?

  • Joske Zeeuw

    Mooi, maar als ze zelf nog niet weet dat kleding afgedragen wordt of doorgegeven is ze zelf het probleem. Warm water weet je.

  • lieve vanderstraeten

    Die meent dat of wat, zelf elke dag in het nieuw, als ze haar klederen weggeeft mag ze me altijd contacteren. Het is gemakkelijk als ge zo een job hebt, en gratis je klederen krijgt van de dure merken om reclame te maken voor die merken. Zie de koningshuizen, de sterren enz die zullen daar nooit voor betalen. En gratis weggeven, ik denk het niet