Ga naar de mobiele website
^ Top

Allemaal een wespentaille: dit zijn de meest flatterende outfits voor ieder figuur

Instagram @lucyswhims
Of je nu een maatje 36 of een maatje 42 hebt, niets zo vrouwelijk als een zandloperfiguur met een mooie taille. En gelukkig kan je met de juiste kledingstukken moeder natuur makkelijk een handje helpen.

1. De hoge taille

Van een jeansbroek tot een rokje of culottes: alles met een hoge taille zet je middel extra in de verf. Het beste effect krijg je met een broek of rok die net boven je navel sluit, omdat dit ervoor zorgt dat alle aandacht automatisch naar je taille gezogen wordt.

Instagram @styleaddicted.co

2. Verticale strepen

Horizontale strepen verdikken, verticale strepen slanken af. Klinkt dat je bekend in de oren? Wel, bullshit. Draag gewoon waar jij je goed in voelt. Langs de andere kant zorgt die neerwaartse lijn van de verticale strepen er wél voor dat je middel in de spotlight komt te staan. Een effect dat je nog kan versterken door die blouse of T-shirt losjes in je broek of rok te stoppen.

Instagram @yara_michels

3. Brede pijpen

Hoe breder het silhouet beneden, hoe slanker je bovenaan lijkt. Door een groot contrast te creëren tussen je taille en je enkels, zal je middel optisch een stuk smaller lijken. Met een mooie culotte of elegante pantalon met brede pijpen zit je dus altijd goed.

Instagram @glam_dreams

4. Peplum

Peplum mag dan iets minder populair zijn dan pakweg een jaar geleden, het is nog steeds een vaste waarde in menig garderobe. En naar de reden hoeven we niet lang te zoeken. Dit model uit de jaren 40 sluit nauw aan om het middel, om vervolgens lichtjes uit te deinen. En dat doet wonderen voor dat vrouwelijke zandloperfiguur.

Instagram @mystylediaries

5. Colourblocking

Een nauwsluitend jurkje is sowieso een prima optie als je je troeven in de verf wil zetten, maar wie de natuur graag nog een beetje helpt, kiest best ook voor gekleurde zijkanten. Een optisch trucje waardoor je instant een stuk smaller lijkt. Hallo, wespentaille!

Instagram @chicstreetstyle

6. De wikkeljurk

Ontwerpster Diane Von Furstenberg vergaarde er eeuwige roem bij, en wij zijn allesbehalve verwonderd. De wikkeljurk, of wrap dress, is dan ook de jurk bij uitstek om je vormen in de verf te zetten. Nauwsluitend op precies de goede plaatsen, en losjes daar waar je liever iets wil verhullen. Doe daar een flatterende V-hals bij en je zit gebakken.

Instagram @thatcurlytop

7. Een riem

Van de klassieke trenchcoat met riem rond je middel tot een statement broeksriem: riemen zijn weer helemaal in. Extra pluspunt: naast een leuk accessoire doen ze ook dienst als visuele focus, waardoor je middel extra gedefinieerd lijkt. Win-win, als je het ons vraagt!

Instagram @styleaddicted.coReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug