Adidas en Alexander Wang brengen opnieuw samen een collectie uit

Adidas en Alexander Wang SS17.
epa Adidas en Alexander Wang SS17.
Toen modeontwerper Alexander Wang vorige keer een samenwerking aanging met Adidas, was die collectie in een mum van tijd uitverkocht. Dus hebben de twee de handen opnieuw in elkaar geslagen. In een interview met Wall Street Journal liet de ontwerper weten dat hij de nieuwe lijn, inclusief een paar sneakers, aan het afronden is.

"Voor de nieuwe collectie wilde ik echt iets maken met een handgemaakte uitstraling," vertelde Wang aan Wall Street Journal. Nic Galway, ontwerper en ondervoorzitter bij Adidas legt uit dat ze daarom ook niet de traditionele materialen hebben gebruikt. In plaats daarvan hebben ze verschillende elementen gecombineerd om echt iets nieuws te creëren. "Zelfs het bekende logo van Adidas plaatsten we op sommige stukken ondersteboven. Wat voor mij vooral een symbolische verwijzing is naar iets anders doen met bestaande dingen," aldus Galway.

Wanneer de collectie net uitgebracht wordt en wanneer wij ook in België de items kunnen kopen, is nog niet geweten. Prijzen worden geschat tussen de 75 euro en 400 euro. Een stuk minder dan wat je neertelt voor de originele items van Wang.

Vorige week schreven we nog dat Adidas in 2016 ging lopen met de prijs van 'Meest relevante merk van het jaar', maar dat ze ook in het nieuwe jaar al goed bezig zijn. Zo herlanceerden ze onlangs succesvol de EQT sneaker, waarvoor ze de Duitse modefotograaf Juergen Teller de campagne lieten schieten. Die is nu vrijgegeven en kun je hieronder bewonderen:

Ontwerper Alexander Wang.
ap Ontwerper Alexander Wang.
Adidas
Adidas
Adidas
Adidas