9 verrassende dingen die je met een kledingroller kan doen

Shutterstock
We hebben allemaal wel zo'n kledingroller in een lade liggen. Ze zijn nu eenmaal geweldig om pluisjes en haren van je kleren te verwijderen. Maar wist je dat je er ook een heleboel andere dingen mee kan doen?

1. Je tas schoonmaken

De meeste van ons ruimen onze handtas van tijd tot tijd eens op, maar die kruimeltjes, stofjes en andere viezigheid blijft vaak op de bodem liggen. Met een kledingroller verwijder je in mum van tijd al het vuil onderaan je tas.

Scherven opruimen

Bescherm je handen en gebruik in het vervolg een kledingroller om je ervan te verzekeren dat je ook de allerkleinste glasscherven hebt opgeruimd.

3. Muren schilderen

Geen zorgen, je hoeft je muren niet te schilderen met zo'n klein kledingrolletje. Wel kan je de muren voorbereiden op schilderwerken door met de kledingroller al het stof van de muren te verwijderen.

4. Glitter verzamelen

Niets zo vreselijk om op te ruimen als glitter. Als een van de kleinsten zich heeft laten gaan met glitter - of je zelf met glitter oogschaduw aan de slag bent gegaan - kan je alles in een wip opruimen met een kledingroller.

5. Lampenkappen proper maken

Lampenkappen zijn niet makkelijk om proper te maken. Je kan ze nu eenmaal niet snel mee in de was gooien. Met een kledingroller kan je echter wel stof en vuil verwijderen dat zich na verloop van tijd begint op te bouwen.

6. Dennenaalden opruimen

Binnenkort is het weer zo ver - jippie! - en kunnen we een nieuwe kerstboom gaan halen. Het nadeel? Binnen de kortste keren ligt de woonkamer onder de dennenaalden. Met een kledingroller hoef je niet iedere keer de stofzuiger boven te halen, en verwijder je makkelijk én snel alle naalden.

7. Gordijnen afstoffen

Heb je geen zin om je gordijnen iedere maand naar de droogkuis te brengen? Stof ze dan wekelijks af met behulp van een kledingroller.

8. Maak het plafond proper

Je zou het misschien niet denken, maar ook het plafond wordt vuil na verloop van tijd. Maak de kledingroller vast aan een lange stok en rol het er zo allemaal af.

9. Ruim haren op

De meeste vrouwen kennen het slagveld wel na het haardrogen: haar overal. Met een kledingroller kuis je zowel de vloer, als de lavabo of je kleren snel op.