75-jarig icoon sluit de modeshow van Valentino af

Model Lauren Hutton op de catwalk voor Valentino Haute Couture.
AP Model Lauren Hutton op de catwalk voor Valentino Haute Couture.
Op schoonheid staat geen leeftijd en daar is actrice en model Lauren Hutton (75) het beste bewijs van. Zij sloot gisterenavond de modeshow van Valentino af op de haute-coutureweek in Parijs. 2 jaar geleden ging ze trouwens nog lopen met de titel van oudste vrouw ooit op de cover van tijdschrift Vogue.

Hutton, bij het grote publiek bekend van haar rollen in de films The Gambler (1974) en American Gigolo (1980), verscheen op de catwalk in een groene jurk, waarover ze een grijze jas droeg en glanzende handschoenen. Ze liep een keer alleen over de catwalk, maar sloot de show ook af samen met het Nederlandse model Kiki Willems die een opvallende verenjas in turquoise droeg. 

Hoewel ze vooral in de jaren 70 succes had als actrice en model - ze was bijvoorbeeld het gezicht van Revlon, Chanel en Calvin Klein - is ze altijd blijven doorwerken. Zij het op een iets lager pitje weliswaar. Zo was ze in 2016 nog te zien in een campagne van H&M en Alexander Wang en liep ze shows voor Tom Ford en Bottega Veneta.

Model Lauren Hutton voor Valentino.
REUTERS Model Lauren Hutton voor Valentino.
Lauren Hutton voor Calvin Klein
RV Lauren Hutton voor Calvin Klein
Modellen Gigi Hadid (L) and Lauren Hutton op de catwalk voor Bottega Veneta.
reuters Modellen Gigi Hadid (L) and Lauren Hutton op de catwalk voor Bottega Veneta.
Lauren Hutton in de film ‘American Gigolo’.
Photo News Lauren Hutton in de film ‘American Gigolo’.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.