7 bizarre beautyhacks uit de filmgeschiedenis

Getty Images
Van hormoonzalf smeren tot een dagelijkse darmspoeling: legendarische Hollywoodsterren deden soms de absurdste dingen om mooi voor de dag te komen. Van deze 7 Hollywood-iconen raakten de beautygeheimen bekend, en daar valt je mond van open. Als we de geruchten mogen geloven tenminste.

Audrey Hepburn

Actrice Audrey Hepburn liet haar make-upartiest Alberto de Rossi alle haartjes van haar wimpers met een pincet (!) van elkaar losmaken, na iedere nieuwe laag mascara. Zo kon ze meerdere lagen aanbrengen zonder klonters. Een Chinese vrijwilliger vinden om dit voor ons te doen lijkt ons niet evident, maar dames met veel tijd en geduld kunnen het altijd zelf proberen.

Mae West

Filmster Mae West zwoer bij een dagelijkse darmspoeling 's ochtends, om alle giftige stoffen uit haar lijf te krijgen en vol energie aan de dag te beginnen. Dat lijkt ons er dan weer eentje dat je niet noodzakelijk zelf hoeft te proberen.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe is berucht op haar vele rare (beauty)gewoonten. Zo wordt gezegd dat ze 5 verschillende lippenstiften per keer gebruikte om haar lippen te contouren en ze voller te doen lijken. Maar dat is niet het vreemdste dat ze ooit gedaan heeft. Ze smeerde hormoonzalf op haar gezicht zodat er donshaartjes zouden groeien (!), waardoor ze in het juiste licht een natuurlijke glans kreeg. Zo moesten fotogafen geen speciale lezen gebruiken, aldus Monroe.

Joan Crawford

Hollywood-legende Joan Crawford had voortdurend kauwgom in haar mond, om haar kaaklijn strakker te trekken en "giftige stoffen van haar kin te verwijderen" (vraag ons niet welke giftige stoffen daar zitten). Voor een frisse blik en huid plenste ze elke keer 25 keer koud water over haar gezicht, nadat ze het gewassen had.

Marlene Dietrich

Koningin der Jukbeenderen Marlene Dietrich gebruikte volgens de geruchten elastische tape om haar gezichtshuid naar achteren te trekken, waardoor ze een DIY-facelift verkreeg. Alsof dat nog niet extreem genoeg is, zou ze ook enkele kiezen hebben laten verwijderen om een strakker gezicht te krijgen.

Elizabeth Taylor

Taylor deed datgene waarvan zo lang werd gezegd dat je het nooit mag doen: je gezichtshaar scheren. Zo raakte ze van ongewenste zwarte haartjes af, maar ook de zachte donshaartjes scheer je mee weg. Een trend die sommige vrouwen nu ook overnemen, al zijn wij niet meteen overtuigd.

Rita Hayworth

De Amerikaanse filmactrice Rita Hayworth - de artiestennaam van Margarita Carmen Cansino - heeft wat moeite moeten doen om in het Hollywood-plaatje te passen. Jarenlang liet ze met laserstraling haar haarlijn een paar centimeter naar achteren brengen, en ze kleurde haar haren elke drie dagen.Dit artikel verscheen eerder al onder een andere vorm op nina.be