6x kapsels die je slanker doen lijken

Een korte lob à la Rihanna heeft een afslankend effect
photo_news Een korte lob à la Rihanna heeft een afslankend effect
December komt eraan, en dat betekent: één groot eetfestijn. De hele maand lang. Van sinterklaaschocolade tot uitbuiken na het kerstdiner: op je voeding letten zit er niet in. Een nieuw kapsel daarentegen dan weer wel. En waarom niet meteen op veilig spelen en voor een coupe gaan die je net dat tikje slanker maakt? Win-win!

Zwart slankt af, draag horizontale strepen in plaats van verticale, en kies voor een A-lijn jurkje om dat buikje te verstoppen. Er zijn talloze manieren om met je kledij je lichaam optimaal tot z'n recht te laten komen. Maar wist je dat deze kapsels je ook slanker doen lijken?

De lob

2016 was het jaar van de lob. En niet zomaar. Niet alleen past deze snit bij bijna iedere gezichtsvorm, het haalt ook optisch een paar kilootjes van de weegschaal. Dat komt omdat de lob net boven de schouders eindigt, waardoor je nek en gezicht langer en dus ook slanker lijken. Het beste effect? Vraag dan aan de kapper om je haren te knippen tot zo'n 7 centimeter onder je kin.

photo_news

De schuine pony

Een rechte pony is geen goed idee, die neemt immers je voorhoofd (en dus ook de lengte) weg. Maar een schuine bles naar de zijkant van je gezicht heeft wél een verslankend effect. Ideaal voor wie weleens wat anders wil, maar nog niet meteen de schaar in haar lokken wil zetten. Niet klaar voor een korte bles? Je haar in een zijscheiding dragen heeft hetzelfde effect.

photo_news

Lang haar

Simpel maar efficiënt: lange lokken verlengen het gezicht, wat ervoor zorgt dat je gezicht fijner oogt. Kies wel voor laagjes, die geven een iets zachter effect. Bovendien zorgen laagjes die los rond je gezicht vallen ervoor dat je haar minder zwaar en je kaaklijn minder uitgesproken is, waardoor je opnieuw lengte creëert.

photo_news

Hoge knot

Niet per se een snit, maar wel een makkelijk feestkapsel: de hoge knot. Door in de hoogte te werken trek je de aandacht naar boven en lijkt je gezicht langer en smaller. Voor een hedendaagse twist (of als je twijfelt tussen los en vast) ga je gewoon voor een half knotje en laat je de onderste laagjes los. Extra pluspunt: door je haar stevig vast te binden bovenaan, trek je ook nog eens de huid strak. Weg rimpels!

photo_news

Highlights

Door te spelen met licht en donker kan je de vorm van je gezicht verrassend goed transformeren. Vraag naar highlights vooraan het gezicht, die trekken de aandacht naar je gelaat toe, waardoor het slanker lijkt. Ga ook op de kruin iets lichter als in de lengtes van het haar, voor een optimaal effect.

photo_news

Een laag knotje

Van het ene uiterste naar het andere: met een laag knotje wordt de aandacht gevestigd op de lengte van je nek, en het staat ook nog eens vrouwelijk en elegant. Laat ook een paar plukjes rond het gezicht vallen, dat maakt de lijnen van je gezicht minder hard.

photo_newsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.