5x leuke kapsels die elke regenbui overleven

thinkstock
Wie gehoopt had op een zonnige nazomer, ziet die leuke plannen letterlijk in het water vallen. Gelukkig hoeft je kapsel niet hetzelfde lot beschoren te zijn. Deze vrolijke updo's zijn wind- én regenproof!

Kort haar: de gerolde chignon

Makkelijk én snel: maak een simpele lage paardenstaart en rol die naar binnen. Enkele schuivertjes en je bent klaar om de regen te trotseren!

Kort en schouderlang haar: het kroontje

Heel eenvoudig en het blijft de hele dat op z'n plek: het kroontje. Begin op de kruin en vlecht het haar in, naar beneden toe. Halverege de nek stop je en maak je de vlecht gewoon af. Doe nu hetzelfde langs de andere kant. Leg de vlechten over elkaar, verstop de eindjes ergens onderin en zet vast met schuifspeldjes.

Alle lengtes: de boxer braids

Sinds Kim Kardashian ermee gespot werd, zijn ze plots overal: de boxer braids. Strak ingevlochten en daardoor tegen iedere regenbui bestand. Verdeel het haar in twee secties die je elk naar beneden toe invlecht. Let wel op: omdat de vlecht bovenop het hoofd moet komen te liggen, draai je de strengen haar tijdens het vlechten niet boven, maar onder elkaar.

Schouderlang haar: de verborgen vlecht

Vlecht het haar in van boven naar beneden, maar zorg opnieuw dat je de strengen onder elkaar brengt in plaats van boven elkaar. Vlecht helemaal tot beneden en maak vast met een elastiekje. Vervolgens trek je zachtjes aan de vlecht om deze wat breder en nonchalanter te maken. Tot slot verberg je het einde van de vlecht onderaan en zet vast met schuivertjes.

Lang haar: De twist

Het enige dat je nodig hebt? Heel veel dunne elastiekjes en wat geduld. De opzet is om je haar in kleine staartjes te verdelen en deze steeds door elkaar te halen. Maar een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus het wordt vast véél duidelijker als je onderstaande video bekijkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.