Ga naar de mobiele website
^ Top

5x de gekste trucjes voor de perfecte eyeliner

thinkstock
Wie op een drukke ochtend al eens geprobeerd heeft om een eyeliner uit de losse pols te schudden, weet dat dat zwarte lijntje een kunst op zich is. En dus gaan we allemaal op zoek naar trucjes om dat huzarenstukje toch wat makkelijker te maken. Dit zijn de vijf gekste die wij tegenkwamen in onze zoektocht naar de perfecte eyeliner.

1. Plakband

Een kaarsrechte lijn tekenen, zou een eitje zijn met een eenvoudig stukje plakband. Plak een beetje tape precies daar waar de eyeliner zou moeten komen, en vervolgens ga je aan de slag met je penseeltje. Nadien het plakkertje weer weghalen, en klaar is kees. Of dat zou toch moeten. Helaas leidt het plakkertje bij ons een eigen leven, waardoor het nu eens opbolt, zodat de eyeliner schots en scheef loopt, en dan weer zo goed vast zit dat we de helft van ons zorgvuldig aangebrachte lijntje mee wegtrekken. Nee, die plakband gebruiken we voorlopig liever voor andere dingen.

2. Stempel

Het lijkt een godsgeschenk: stempeltje waar je vloeibare eyeliner op aanbrengt, en vervolgens op je ooglid drukt, net boven de wimperrand. Even aandrukken et voila: daar is die perfect strakke eyeliner. Of toch niet. Want niet alleen is zo'n stempeltje een hel om net boven de wimperrand te krijgen, het product wordt ook nooit mooi gelijkmatig verdeeld, waardoor je achteraf alsnog zelf met dat eyelinerkwastje aan de slag moet om het wat bij te werken.

3. Flosdraad

Nog niet zelf geprobeerd, maar het ziet er weer veelbelovend uit: flosdraad inkleuren met eyeliner, en vervolgens in een schuine hoek naast je ogen 'stempelen'. Eerlijk? Wij zouden waarschijnlijk nog sneller ons oog uitsteken dan dat we op deze manier een mooi aangebracht lijntje boven de ogen zien verschijnen, dus deze slaan we even over.

4. Theelepel

Ooit al eens eyeliner aangebracht met een theelepel? Wij wel. En een pretje was het niet. Het klinkt nochtans erg mooi: met de steel kan je een strak lijntje tekenen naar buiten toe, terwijl de ronde kant van de lepel ideaal zou zijn om je eyeliner iets voller te maken en in te kleuren. In de praktijk wordt het vooral één knoeiboel van jewelste, en belandt de eyeliner overal behalve net boven je wimperrand. En die lepel? Die belandt weer waar hij hoort: in de lade in plaats van de toiletzak.

5. Sticker

De opzet is gelijkaardig aan die van de eyeliner-stempel: net boven de wimperrand plakken, en je loopt de rest van de dag met een superstrakke eyeliner rond, die bovendien niet eens kan uitlopen. Helaas hebben ze niet echt rekening gehouden met het feit dat zo'n sticker niet echt fijn zit én dat ieder oog anders is. Geen enkele sticker past mooi boven ons ooglid, en we hebben continu het gevoel dat er iets in ons oog zit. Dat oldschool oogpotlood dan toch maar?

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Van Damme Marleen

    permanente make-up....!

Meld een bug